Valtuustoaloite

14.11. 2022

Pähkinärinteen entisen neuvolan tilojen saaminen käyttöön 

Kaupunki sulki Pähkinärinteen neuvolan (Mantelikuja 4) maaliskuussa 2021. Siitä lähtien neuvolan tilat ovat olleet tyhjillään. Rakennus, jossa neuvola toimi on kaupungin omistuksessa.  

Rakennuksen toisessa päässä on nuorisotila ja kirjasto. Nuorisotila on erittäin suosittu, siellä voi illan aikana olla jopa 150 kävijää. Nuorisotilan tiloissa toimii myös Pähkinärinteen koulun aamu- ja iltapäiväkerho, mikä aiheuttaa sen, että nuorisotoimi ei saa tilojaan käyttöön ennen klo 17:ää, koska iltapäiväkerho käyttää tiloja siihen saakka. Iltapäiväkerhossa on 40 – 60 lasta. 

Ongelmana on siis se, että kaupungin omistaman rakennuksen toinen pää on tupaten täynnä ja toisessa päässä on tiloja tyhjillään (neuvolan tilat).  

Me aloitteen allekirjoittajat pyydämme kaupunkia selvittämään, onko entisen neuvolan tiloja mahdollista saada joko kasvatuksen ja oppimisen toimialan tai kaupunkikulttuurin toimialan (nuorisotoimi) käyttöön? Yhtenä mahdollisuutena voisi olla, että koulun aamu- ja iltapäiväkerho siirtyisi entisen neuvolan tiloihin.  

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista