Poliittiset virkanimitykset ja eu-vaalit

02.05. 2014

Lisäsin vuosi sitten nettisivulleni kävijälaskurin. Vuoden aikana sivuillani on ollut 14 500 kävijää. Se on mielestäni huima luku. Olen yrittänyt aktiivisesti kertoa sivuillani sekä mielipiteistäni että siitä, mitä Vantaan politiikassa on tapahtunut. Erityisen tyytyväinen olen ollut siihen, että ihmiset ovat ottaneet yhteyttä ja vastanneet kirjoituksiini. Se kannustaa kirjoittamaan lisää.

Nyt olen ollut hetken hiljaa. Se ei ole johtunut siitä, että olisin laiskistunut tai ajatuksia ei olisi, vaan siitä, että olen ollut vaalipäällikkönä mukana vantaalaisen eurovaaliehdokkaan Kimmo Kiljusen kampanjassa. Se on vienyt viimeisten kuukausien aikana kaiken liikenevän vapaa-aikani. Eurovaalit ovat ehdokkaalle suuri ponnistus ja taloudellinen riski. Puolueelta tuleva tuki on kovin vähäinen, työn tekevät pääsääntöisesti ehdokas itse ja tukiryhmä. EU-vaalit ovat kuitenkin tärkeät vaalit. EU-parlamentti on se elin, jossa tehdään päätöksiä, joihin yksittäisen maan parlamentti ei kykene. Esimerkiksi veroparatiiseja emme saa kuriin kansallisilla päätöksillä, vaan tarvitsemme siihen EU-tasoista yhteistyötä. Kannustan kaikkia tutustumaan ehdokkaisiin ja heidän mielipiteisiinsä. Tarvitsemme parlamenttiin henkilöitä, joilla on kielitaitoa, kansainvälistä osaamista ja verkostoja.

Olen aina paheksunut poliittisia virkanimityksiä, sitä, että poliittisesti sopiva ohittaakin pätevän ja osaavan. Joskus poliittinen tausta voi kuitenkin olla pätevälle henkilölle myös haitta. Näin kävi valittaessa Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymälle (Luksialle) uutta johtajaa. Valintatyöryhmä kannatti yksimielisesti KTM, VTK Taina Lackmanin valintaa, kuten myös kuntayhtymän poliittiisista päättäjistä koostuva hallitus. Yhtymäkokouksessa valintatyöryhmän ja hallituksen päätöksillä ei ollutkaan merkitystä, vaan politikointi astui kuvaan. Unohdettiin Luksian etu ja ohitettiin pätevin ja osaavin hakija poliittisin perustein. Koko valintaprosessista tuli täysi farssi. No, asia ei toivottavasti jää tähän, vaan oikeudenmukaisuus toteutuu.

Tulin itse valituksi maaliskuussa OAJ:n valtuustoon. Meitä on siellä 150 ympäri Suomea eri opettajaryhmistä. Edustan itse ammatillisia opettajia (kauppaopettajia). Olen tyytyväinen, että pääsen lähietäisyydeltä tutustumaan suomalaiseen koulutuspolitiikkaan. Niistäkin asioista lisää näillä sivuilla sitten kun EU-vaalit ovat ohitse.

Muistattehan äänestää EU-vaaleissa. Ennakkoäänestys on 14. – 20.5. ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 25.5. Aurinkoista kevättä!

 

 

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista