Myyrmäki on täynnä tulevaisuutta

24.01. 2024

Vantaan Sanomat 24.1.2024

Myyrmäki on yksi pääkaupunkiseudun mielenkiintoisimmista paikoista eikä laisinkaan menneisyyttä kuten toimittaja Örnin kolumnista (VS 17.1.) voisi päätellä. Myyrmäen sijainti radan varrella on erinomainen, aivan ytimessä on alueita (mm. Myyrinpuhos, Isomyyri) joiden kehittäminen voidaan nyt aloittaa alusta, kun aiemman kaavan valmistelu lopetettiin. Jos Tikkurila on kaupungin hallinnollinen keskus, niin Myyrmäki voisi olla kaupunkikulttuurin keskus monipuolisine työpaikkoineen. Opistotalo ja kaupunkikulttuuritalo on ehdottomasti rakennettava ja Myyrinpuhoksen mahdollisuudet kulttuurikeskittymänä kartoitettava perusteellisesti. On pidettävä huoli, että keskustaa kaavoitetaan ja rakennetaan asukkaiden parhaaksi eikä vain siksi, että yksityiset maanomistajat tai rakennusyhtiöt voivat lihottaa lompakoitaan.

Örn mainitsi kolumnissaan, että Myyrmäkeen on rakennettu aivan liian paljon pieniä asuntoja markkinoiden ehdolla. Siitä olen samaa mieltä. Vuosina 2014 – 2019 Myyrmäkeen valmistuneista asunnoista 81 % oli yksiöitä tai kaksioita. Lisäksi asuntojen koko on vuosien myötä pienentynyt. Kun valmistuneiden kerrostaloyksiöiden keskimääräinen pinta-ala oli Vantaalla vuonna 2014 38 m2, oli se vuonna 2021 enää 27 m2.

Syyskuussa 2022 SDP vaati kaupunginhallituksessa yhdessä vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa huoneistotyyppijakauman tarkempaa ohjausta ja keski-pinta-alan sääntelyä, mutta hävisimme äänestyksen, koska kokoomus, perussuomalaiset ja keskusta vastustivat asiaa. Syyskuussa 2023 saimme vihdoin läpi sen, että asuntohanketta kohden korkeintaan 30 % saa olla pinta-alaltaan alle 35 m² asuntoja ja vähintään 30 % on oltava pinta-alaltaan vähintään 65 m² tai suurempia asuntoja siten, että vähintään 10 % kohteen asuntojen kokonaismäärästä on 80 m2 tai suurempia asuntoja. Kokoomus oli ainoa puolue, joka tätä vastusti.

Toki Myyrmäessäkin on asioita, jotka pitää korjata ja nopeasti. Yksi sellainen on siisteys ja kunnossapito. Sen jälkeen, kun kaupungin kunnossapitotyöntekijä Johannes Grönroos 33 työvuoden jälkeen vuonna 2019 jäi eläkkeelle, on Myyrmäen keskusta-alueen siisteys ollut mitä sattuu. Johannes lapioi rappuset lumesta, hiekoitti, korjasi kivetykset, poimi tupakantumpit ja kuunteli samalla ihmisten huolet ja murheet. Siisteys vaikuttaa siihen, millainen mielikuva Myyrmäestä välittyy. Kaupungilla onkin nyt meidän poliittisten päättäjien antama tehtävä hoitaa tämän vuoden aikana kuntoon alueelliset kunnossapitotiimit.

Vantaan Sanomat 24.1.2024

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista