Ehdolla eduskuntaan

20.03. 2018

Tavoittelen SDP:n kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä. Tarvitsen tukesi jäsenäänestyksessä. Olen ehdolla numerolla 18.

Olen Vantaan kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmämme 1. vpj, opetuslautakunnan ja sisäilma-asiainneuvottelukunnan vpj, tarkastuslautakunnan jäsen ja Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n valtuutettu. Työskentelen lehtorina ja luottamusmiehenä koko Uudenmaan alueella toimivassa ammattikorkeakoulussa useilla kampuksilla (Lohja, Hyvinkää, Espoo, Vantaa). Koulutukseltani olen sekä filosofian maisteri että ekonomie kandidat. Puhun sujuvasti ruotsia, saksaa ja englantia. Olen kolmen nuoren äiti.

Tarvitsemme järkeviä uudistuksia sekä koulutukseen että työelämään. Koulutusmahdollisuudet eivät saa riippua vanhempien varallisuudesta. Koulutuksen laadusta ei saa tinkiä ja jatko-opintomahdollisuus on turvattava kaikille. Lähiopetuksen määrää ei voida enää vähentää. Kenenkään ei pidä joutua keskeyttämään opintojaan sen vuoksi, ettei ole rahaa ostaa oppimateriaaleja.

Palkallaan pitää tulla toimeen, nollatuntisopimukset eivät ole hyväksyttäviä eikä yrittämisen riskiä saa vierittää työntekijälle. Lähtökohtana tulee olla aito kokoaikainen, toistaiseksi voimassaoleva työsopimus ja elämiseen riittävä palkka. Työssäolevien jaksamisesta on huolehdittava ja aikuiskoulutus on uudistettava. Vaikka oma elämäni on nyt kunnossa, niin olen lähtöisin vaatimattomista oloista ja tiedän, mikä merkitys koulutuksella on ja mitä tarkoittaa olla vähävarainen.

Tarvitsemme muutoksen vanhustenhoitoon. Yhä huonokuntoisemmat iäkkäät ihmiset joutuvat vastentahtoisesti asumaan kotona, kun laitoshoitoa on karsittu. Meidän on kehiteltävä uusia yhteisöllisiä asumismuotoja ikääntyville ihmisille, yksinäisyys ja pelko ovat yhä useamman vanhuksen vieraana. Digitalisaatio ei ole ratkaisu kaikkeen, ihmisiä, läheisyyttä ja inhimillisyyttä tarvitaan.

Mielipiteitäni ja kirjoituksiani löydät nettisivuiltani, Twitteristä ja Facebookista. Minuun voit aina ottaa yhteyttä.

Yhteystietoni:

puhelin: 041 50 35 175

sähköposti: ulla.kaukola[at]gmail.com

 

 

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista