Pähkinärinteen alueen kouluista ja kirjastosta

09.12. 2015

Tässä kootusti alueemme koulujen ja kirjaston tämänhetkisestä tilanteesta (9.12.2015):

Pähkinärinteen koulu:

Perusparannus tehdään tammi-heinäkuun 2016 aikana. Perusparannuksen arvioitu hinta on noin 4,5 miljoonaa euroa. Julkisivun kunnostukseen varataan lisäksi noin 440 000 €. Perusparannuksessa korjataan etenkin koulun ilmanvaihto, joka on täysin riittämätön, pääosa valaistus- ja sähkötekniikasta, keittiö, pintarakenteet ja koulun julkisivu. Myös putkistoa korjataan tarpeen mukaan.

Perusparannuksen ajaksi koulun oppilaat sijoitetaan koulun pihaan asennettaviin paviljonkeihin ja lähialueen kouluihin. 1-3.- luokkalaiset sijoittuvat paviljonkeihin, 4.-luokkalaiset siirtyvät Rajatorpan, 5.-luokkalaiset Kivimäen ja 6.-luokkalaiset Tuomelan kouluihin.

Remontin vuoksi muihin kouluihin siirtyville 4.-6.-luokkalaisille oppilaille, joiden koulumatka ylittää kaksi (2) km, myönnetään maksuton koululaismatkakortti.

Pähkinärinteen kirjasto:

Tilakeskuksen mielestä Pähkinärinteen kirjaston tila on kunnossa. Joulun aikana siellä tehdään vielä pieniä sisäilmakorjauksia ja julkisivuja korjataan ensi kesänä. Aiemman tiedon mukaan kirjaston pitäisi aueta tammikuun alussa, mutta se ei ole ihan varmaa (riippuu sivistystoimesta). Uusi tiedote on tulossa lähiaikoina. Nuorisotila on ollut toiminnassa koko ajan.

Rajatorpan koulut:

Rajatorpan koulun päärakennusta korjataan akuuttikorjauksena 2016 kesällä ja vanhaa puolta sysksyllä 2016 Pähkiksen remontin jälkeen. Päärakennus on tarkoitus purkaa ja rakentaa tilalle uusi koulu myöhemmin, ehkä 2018-2019 (aikataulu epävarma vielä). Vanhan koulun kellarikerros otetaan kokonaan pois käytöstä vielä tämän vuoden aikana.

Hämeenkylän koulu:

Koulun kunto tutkitaan keväällä 2016 perusteellisesti ja toivottavasti löydetään syyt jatkuvaan henkilökunnan ja oppilaiden oireiluun. Koulusta on suljettuna nyt noin puolet. Muun muassa kotitalousluokat toimivat Hämeenkylän kirkolla. Raportti on tulossa kevään aikana. Sen perusteella tehdään johtopäätökset, onko koulu korjattavissa.

Koulun pihaa korjataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, mutta työt saatetaan loppuun vasta sitten, kun tiedetään, mitä toimenpiteitä koulun korjaaminen vaatii.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista