Viisi viikkoa vaaleista – valtuustotöitä odotellessa

02.12. 2012

Vaaleista on viisi viikkoa. Kovasti olen kaivannut vaalien alusajan aktiivista keskustelua ja kiertämistä, ihmisten tapaamista.

Kulisseissa neuvotellaan kovasti siitä, kuinka luottamuspaikat jaetaan eri puolueiden kesken. Me, jotka emme niissä neuvotteluissa ole mukana odottelemme lopputulosta.

Olen yrittänyt valmistautua tulevaan valtuustotyöhön. Olen jälleen kerran lukenut läpi kuntalain, hallintolain, hankintalain ja -asetuksen, tutustunut Vantaan kaupungin hallintosääntöön ja kaupunginvaltuuston työjärjestykseen. Intoa ainakin riittää.

19.11.2012 olin yleisönä kaupunginvaltuuston pitkässä kokouksessa, jossa päätettiin ensi vuoden talousarviosta ja kolmen seuraavan vuoden taloussuunnitelmasta. Samalla oli mahdollisuus myös tutustua vanhoihin valtuutettuihin.  1. -2.12.2012 olin ”Osaava ja vaikuttava kunnallispoliitikko” -seminaarissa hotelli Korpilammessa, Espoossa. Osallistumismaksu 55 € (ilman yöpymistä) omasta pussista.

Maanantaina 7.1.2013 on SDP:n uuden valtuustoryhmän kokous, to 17.1.2013 valtuutettujen ja varavaltuutettujen koulutus kaupungintalolla, to 24.1.2013 uuden kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja ma 28.1.2013 klo 18.00 uuden kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokous.

Yhteyttä saa edelleenkin ottaa. Aktiiviset ihmiset ottivat yhteyttä, kun katuvalot eivät toimi ja vikailmoituksista huolimatta palaneita lamppuja ei saada vaihdettua. Otin omalta osaltani yhteyttä kaupungille. Nyt on lamput vaihdettu. Sitä en tiedä, oliko minulla mitään ansiota siinä asiassa.

Hyvää loppuvuotta kaikille!

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista