Vihaan lietsovan ajattelun on loputtava

13.01. 2021

Entiset perussuomalaiset ovat perustamassa uutta puoluetta – sinimustaa liikettä. Sanon heti alkuun, etten toivo Kiemungin ja kumppaneiden sinimustalle liikkeelle minkäänlaista menestystä. On kuitenkin hyvä asia, että tällainen puolue yritetään perustaa. Ihmisten silmät aukeavat toivottavasti vihdoinkin siihen todellisuuteen, jossa olemme eläneet jo pitkään: äärioikeistolaisen ajattelun vähittäiseen vahvistumiseen ja vahvistamiseen.

Suomessa perussuomalaiset ovat kasvattaneet joukoissaan useita ääriajattelijoita. Pahimmat äärioikeiston kannattajat on erotettu puolueesta, mutta uusia pikkutekijöitä sikiää aina lisää. Osa puolueen kansanedustajista toimii näiden paikallisten pikkutekijöiden esikuvana.

Jokainen näki USAn tapahtumista, mihin epäluulon, vihan ja vastakkainasettelun ruokkiminen johtaa. Trump kehotti kannattajiaan kapinaan ja marssitti heidät USAn demokratian pyhimpään paikkaan häpäisemään sen.

Meillä persujen euroedustaja Hakkarainen vannoi uskollisuuttaan Trumpille vielä lokakuussa. Hakkaraisen FB-sivulla on kuva puolipukeisesta europarlamentin jäsenestä ilmoittamassa kuinka ”Kannatan Trumppia, sanokoot toimittajien torakkalauma mitä tahansa”.

Euroedustaja Huhtasaari ehdotti Trumpille Nobelin rauhanpalkintoa. Perusteluinaan hän mainitsi, kuinka Trump on edistänyt USAn sisäistä vakautta.

Puolueen puheenjohtaja Halla-aho naureskelee puheille äärioikeistosta ja kokee, että persuja sorsitaan. Eilen 12.1.2021 oli Ilta-Sanomien järjestämä puolueen puheenjohtajien vaalitentti, johon myös kansalaiset pystyivät lähettämään kysymyksiään.

Erkki Pohjois-Karjalasta kysyi Halla-aholta seuraavaa: ”Milloin aiot siivota puolueestasi natsit ja äärioikeistolaiset pois? Älä väitä etteikö niitä siellä olisi. Jo tapahtumat Amerikassa pitäisi olla esimerkki siitä miten käy jos näitä ääri-ihmisiä ei hillitä ajoissa. Tämä sama ilmiö on pesiytymässä Suomeen. Vastuu on siitä perussuomalaisten.”

Halla-aho kuittasi kysymyksen esimerkkinä siitä, miten perussuomalaisia sorsitaan. Hänen mielestään perussuomalaisissa ei edes ole erityisen paljon asiattomia puheenvuoroja ja puolue reagoi asiattomuuksiin omien sääntöjensä puitteissa.

Minun silmiini näitä asiattomuuksia osuu koko ajan. En näe puoluejohdon tai paikallisten toimijoiden niitä tuomitsevan. Lähinnä naureskellaan ja vähätellään. Kuntavaaliehdokkaina voi olla ihan ketä tahansa ja he saavat jatkaa rasistista toimintaansa.

Lohjalainen kuntavaaliehdokas epäili blogissaan jo etukäteen kuntavaalien ääntenlaskennan oikeellisuutta ja ehdotti, että perussuomalaiset laskisivat kaikkien kuntien äänet uudelleen. Tälle voisi hymyillä, mutta kun miettii, mihin Trumpin väitteet ääntenlaskennan virheistä johtivat, niin sille ei voi hymyillä eikä sitä voi sivuuttaa vitsinä. Kaikki tällainen lisää epäluuloa, joka puolestaan kasvattaa vihaa.

Toinen lohjalainen perussuomalaisten kuntavaaliehdokas oli käynyt kuvaamassa kerrostalon rapussa asuvien nimiä ja kirjoittaa, kuinka ”etnisin perustein luotujen ohituskaistojen luominen, niin kaupungin vuokra asuntoihin ja työpaikkoihinkin, aiheuttaa kansasuomalaisten syrjintää. Mikä lakipykälä mahdollistaa suomalaisten syrjimisen? Tämän lakipykälän haluaisin tietää…”

Katsokaa YLEAreenassa oleva Ku Klux Klaanista kertova dokumentti. Siinä väännetään rautalangasta, kuinka epäluulo vähitellen muuttuu vihaksi ja ihmisyyden tuhoksi.

Selvyyden vuoksi sanon, etten hyväksy vihan kylvämistä enkä ääriajattelua miltään muultakaan puolueelta.

% kommenttia to “Vihaan lietsovan ajattelun on loputtava”

  1. Olli

    Mieti hiukan, mitä tuo sinun kirjoituksesi muuta on kuin vihapuhetta, mutta noinhan sdp ja vihervassarit asian näkee Jos perusuomalainen tekee tai sanoo jotain mikä teitä ei miellytä niin voi, voi sitä itkua ja parkua kun taas on vihapuhuttu. Teillä ilmeisesti on sitten sitä parempaa vihapuhetta. Mietippä sitä.

    Vastaa

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista