Vantaan säästöt/Pähkinärinteen kirjasto

15.06. 2012

15.6.2012

 

Maanantaina 18.6.2012 Hämevaara-Seura ja Pähkinärinneseura veivät valtuuston poliittisten ryhmien johdolle adressin Pähkinärinteen kirjaston säilyttämisen puolesta.

Kannoin oman korteni kekoon ja kirjoitin Vantaan Sanomiin mielipiteeni asiasta.

Näpit irti Pähkinärinteen kirjastosta / Vantaan Sanomat 13.6.2012

Vantaan kaupungin talouden tasapainottamis- ja velkaohjelmassa esitetään, että kaksi kirjastoa lakkautettaisiin sekä vähennettäisiin yksi vakanssi tai aineistorahaa. Kustannusvaikutus olisi noin 225 000 €. Länsi-Vantaalla on herännyt pelko, että toinen lakkautettavista kirjastoista olisi Pähkinärinteen kirjasto.

Pähkinärinteen kirjastosta taisteltiin muutama vuosi sitten ja perustelut sen säilyttämiseksi ovat ennallaan.  Hämevaaran, Linnaisten ja Hämeenkylän alueella (sisältää Pähkinärinteen) asuu noin 9 500 ihmistä, pienen sisäsuomalaisen kaupungin verran. Kyllä väestömäärältään niin suuri alue tarvitsee kirjaston. Kirjasto palvelee päivisin etenkin pieniä koululaisia, vanhuksia ja kotiäitejä sekä vieressä olevaa koulua, iltaisin myös meitä työssäkäyviä. Se on näillä kulmilla ainoa julkinen paikka, jossa voi tavata ihmisiä. Siellä voi ala-astelainen viettää koulupäivän jälkeen muutaman tunnin kirjoja lukien, läksyjä tehden tai tietokoneella pelaten, jos vanhemmat ovat töissä eikä iltapäiväkerhopaikkaa ole. Kirjastossa on turvallista ja rauhallista.

Lähikirjasto edesauttaa sitä, että lapset lukevat, mikä taas vaikuttaa koulumenestykseen jatkossa. Myyrmäen kirjastoon on pienellä koululaisella, autottomalla vanhuksella ja kotiäidillä liian pitkä matka.

Ulla Kaukola

Hämevaara

 

 

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista