Vantaan hallinto on kevyt

14.11. 2022

Vastaukseni valtuutettu Saimenin mielipidekirjoitukseen Vantaan Sanomissa 12.11.2022

Toivoisin, että kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Tuukka Saimen ei tarkoituksellisesti jakaisi virheellistä tietoa.

Valtuutettu Saimen kirjoitti (VS 5.11.),että kaupunginjohtajan alaisuudessa olisi 465 hallintotyöntekijää ja piti lukua järkyttävän suurena. Hän vaati, että kolmannes hallintoviroista pitäisi lopettaa ja toimenkuvia yhdistää.

Saimenilla on kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsenenä poikkeuksellisen suuret tiedonsaantimahdollisuudet. Hän ei nyt joko halua ymmärtää tai ei tiedä, että suurin osa noista työntekijöistä on vain hallinnollisesti sijoitettuna ”kaupunginjohtajan alaisuuteen”. Suuri osa viroista on työllisyyspalveluiden virkoja eli tehtäviä, joissa autetaan ihmisiä työllistymään ja yrityksiä löytämään työntekijöitä eli juuri sitä toimintaa, johon Saimen toivoi Vantaan keskittyvän. Lähes yhtä suuri osa vakansseista liittyy palkanlaskentaan, hankintoihin, tietohallintoon, kirjanpitoon, HR:ään, osto- ja myyntilaskutukseen eli aivan perustyöhön, jotta kaupunki pyörii. Vantaalla on kevyt hallinto. Ja kaupunginjohtajan toimialalta siirtyy muuten vuoden vaihteessa 100 henkilötyövuotta hyvinvointialueelle.

Saimen väittää, että kaupunki jakaisi ”ideologisia ja poliittisia järjestöavustuksia miljoonia euroja” ja edellyttää, että myöntämisperiaatteiden ja sääntöjen on oltava läpinäkyviä. No, Saimen on kaupunginhallituksen jäsenenä ollut päättämässä myöntämisperusteista (KH 13.12.2021). Vuosi sitten tähän samaan aikaan kerroin Saimenille, että Vantaalla jaetaan poliittisille nuorisojärjestöille noin 10 000 euroa. Mikäli otamme huomioon myös lapsille toimintaa järjestävät poliittiset järjestöt, niin tukisumma on noin 90 000. Kyse ei ole miljoonista.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista