Valtuustokysely: Miksi järjestelmät eivät toimi?

09.05. 2014

Lautakuntatyössä on tärkeää, että lautakunnan jäsenet voivat seurata viranhaltijapäätöksiä, jotta lautakunta voi tarvittaessa käyttää otto-oikeuttaan.

Lähes koko vuoden 2014 uusia viranhaltijapäätöksiä ei ole päässyt katsomaan, ei myöskään diaareja ja päätösarkistoa. Vanhat diaarit, päätösarkisto ja viranhaltijapäätökset toimivat.

3.3. lähetin viestin, jossa kysyin, mistä toimimattomuus johtuu ja milloin virhe korjataan. Minulle vastattiin, että asiaa tutkitaan ja siihen palataan. Kukaan ei palannut.

25.3. olisin jälleen tarvinnut viranhaltijapäätöksiä. En saanut niitä auki. Kone ilmoitti:

”Tätä sivua ei voi näyttää

– Tarkista, että verkko-osoite on oikein

– Etsi sivua hakukoneella

– Päivitä sivu muutaman minuutin kuluttua.”

Ja samaan aikaan sivuilla on pikatiedote: ”Uudet hakutoiminnot viranhaltijapäätösten ja diaarien osalta ovat toiminnassa. Pahoittelemme toimimattomuudesta aiheutunutta haittaa.” Ongelmaa on nyt selvitelty pari kuukautta eikä vastausta järjestelmien toimimattomuuteen näytä löytyvän.

Kaupungin tavoitteena on tarjota kuntalaisille yhä enemmän sähköisiä palveluita, mikä on hyvä asia. Onko vaarana, että nekään palvelut eivät toimi luotettavasti? Minun aikani valtuutettuna ja lautakunnan jäsenenä ei saisi kulua siihen, että testailen järjestelmien toimivuutta. Oletuksena on oltava, että järjestelmät toimivat, jos meidän oletetaan niitä käyttävän. Meidän pitäisi keskittyä sisältöön eikä välineisiin.

Kaupungin sähköpostissani on myös jatkuvasti ongelmia. Kone ilmoittaa lähes joka kerta, että ”Palvelintoiminto aikakatkaistiin. Palvelin on varattu eikä se voi vastata pyyntöön. Yritä myöhemmin uudelleen”.

Nyt odotellaan toukokuun loppuun, josko silloin saisimme varmuuden siitä, että järjestelmät toimivat ja vastauksen siihen, miksi ne eivät ole toimineet.

 

 

 

 

 

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista