Ulkokuntoilupaikka Lammaslammen aluelle

27.10. 2021

Jätin 10.5.2021 yhdessä 32 muun valtuutetun kanssa aloitteen monipuolisen ulkokuntoilupaikan saamiseksi Lammaslammen alueelle. Valtuuston kokouksessa 25.10. sain vastauksen aloitteeseeni. Ulkokuntoilupaikka nytkähti hieman eteenpäin. Tässä puheeni valtuustossa:

Kiitän vastauksesta aloitteeseeni rakentaa monipuolinen ulkokuntoilupaikka Lammaslammen alueelle Pähkinärinteeseen.  

Vihdintien länsipuolella, Pähkinärinteessä, Hämeenkylässä ja Hämevaarassa asuu pienen suomalaisen kunnan verran asukkaita, noin 10 000, mutta alueelta puuttuu monipuolinen ulkokuntoilupaikka. Katujen ja puistojen palvelualueen suhtautuminen asiaan on positiivinen, mutta rahaa ulkokuntoilupaikan toteuttamiseen ei tällä hetkellä ole.  

Kuntien vastuulle jää sote-uudistuksen jälkeen kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Arkiliikunnan tukeminen on parasta kuntalaisten terveydestä huolehtimista. Reipas lenkki ulkoilmassa ja lihaskuntoharjoittelu ovat halpoja keinoja pitää ikääntyvät ja vähän nuoremmatkin kunnossa. Ulkokuntoilupaikat sopivat kaikille. Sisäkuntosaleihin ei kaikilla ole mahdollisuutta tai rahaa. Parasta olisi, jos oman arkiliikuntalenkin varrella olisi paikka myös venyttelyyn ja lihaskuntoharjoitteluun. 

Toivon, että kaupungilta löytyy rahaa rakentaa ulkokuntoilupaikkoja tasaisesti ympäri kaupunkia, eikä vain urheilupuistoihin, vaan myös sinne, missä kuntalaiset asuvat ja iltalenkeillään liikkuvat.  Toivottavasti saamme Lammaslammen alueellekin ulkokuntoilupaikan, sitä kovin odotetaan. Kiitos.

Alla ote esityslistan kohdasta:

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista