Ulko- ja arkiliikunta kunniaan!

31.10. 2021

Sote-uudistuksen jälkeen kunnille jää tehtäväksi huolehtia kuntalasiten terveydestä ja hyvinvoinnista. Siinä työssä juuri arkiliikunnan tukeminen on tärkeää.

Kirjoitukseni Vantaan Sanomissa 30.10.2021

Arkiliikunnan tukeminen on parasta kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Reipas lenkki ulkoilmassa, kuntoporrastreeni ja lihaskuntoharjoittelu ulkokuntoilupaikalla ovat halpoja keinoja pitää ikääntyvät ja vähän nuoremmatkin kunnossa. Ulkokuntoilupaikat ja porrastreenit sopivat kaikille. Sisäkuntosaleihin ei kaikilla ole mahdollisuutta tai rahaa. Parasta olisi, jos oman arkiliikuntalenkin varrella olisi paikka myös venyttelyyn ja lihaskuntoharjoitteluun. 

Vantaalla on yhdet kuntoportaat, Helsingissä jo kolmet ja ainakin yhdeksät ovat rakenteilla tai suunnittelussa. Helsingissä on laadittu kuntoporrasohjelma 2020-2030 ja suunnitelma niiden toteuttamiseksi. Vantaallakin asiat edistyvät.

Kaupunginhallituksessa oli 25.10. käsittelyssä kaksi kuntoporrasaloitetta. Jotta kuntoportaiden rakentaminen edistyisi suunnitelmallisesti, niin kaupunginhallitus esitti yksimielisesti, että kuntoportaiden sijainnista tehdään kaupunkitasoinen selvitys.

Ympäri kaupunkia on myös toiveita ulkokuntoilupaikoista. Liikuntapalveluilla on tällä hetkellä verkossa kysely, jossa kartoitetaan ulkokuntoilupaikkojen tarvetta. Kysely on auki 12.11. saakka. Nyt kannattaa vastata ja vaikuttaa.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista