Tuomelan koulun käyttö

15.06. 2020

Opetuslautakunta päätti vuonna 2013, että Tuomelan koulun käyttö loppuu vuonna 2016 ja sen jälkeen koulua voidaan käyttää tarpeen mukaan väistötilana vuoteen 2021 saakka.

Kasvatuksen ja oppimisen toimiala on viimeksi 15.6. selkeästi todennut, ettei sillä tällä hetkellä ole tarvetta Tuomelan koulun tilojen väistötila- tai opetuskäyttöön. Myöskään muut toimialat eivät ole kiinnostuneita Tuomelan tiloista. Sen vuoksi kaupunki on valmistellut koulun tilojen vuokraamista ulkopuoliselle toimijalle lyhytaikaisella vuokrasopimuksella siihen saakka, kunnes Lounais-Vantaan kouluverkkoselvitys on tehty ja on tiedossa, tarvitaanko Tuomelan koulurakennusta opetuskäytössä.  Virkamiehet valmistelevat vuokrausta ja asia tulee teknisen lautakunnan käsittelyyn elokuussa.

Elämme erittäin tiukkoja taloudellisia aikoja koronan vuoksi. Uusin ennuste on, että vuoden 2020 tilikauden tulos on lähes 50 miljoonaa euroa negatiivinen. Minusta meidän pitäisi nyt kerätä talteen jok´ikinen killinki, joka tässä taloudellisessa tilanteessa on saatavilla ja olla tyytyväisiä siihen, että ulkopuolinen toimija on kiinnostunut Tuomelasta. Meitä odottavat syksyllä säästöt myös kasvatuksen ja oppimisen toimialalla.

Kasvatuksen ja oppimisen toimiala ei tällä hetkellä tarvitse Tuomelan koulurakennusta, se on tosiasia. Siksi tuntuu erikoiselta, että tämänpäiväisessä valtuuston kokouksessa jätetään valtuustoaloite, jossa lähes kielletään Tuomelan vuokraus ulkopuoliselle toimijalle ja samaan aikaan yksi aloitteen alullepanijoista toteaa, että ”rahoja pitää käyttää viisaasti etenkin tällaisena aikana”.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista