Tuomelan koulu

25.01. 2021

Puheenvuoroni valtuustossa 25.1.2021 vastauksena valtuustoaloitteeseen Tuomelan koulurakennuksen käytöstä:

Opetuslautakunta päätti vuonna 2013, että Tuomelan koulun käyttö loppuu vuonna 2016 ja sen jälkeen koulua voidaan käyttää tarpeen mukaan väistötilana vuoteen 2021 saakka. Hämeenkylän koulun valmistuttua syksyksi 2020 Tuomelan koululle ei ole enää ollut tarvetta väistötilana. Kaupunkiympäristön toimiala on mielestäni tehnyt aivan oikein valmistellessaan Tuomelan rakennukselle muuta käyttöä. Toivon menestystä aiesopimukselle Kulttuurituomela-osuuskunnan kanssa. Lopullisesti Tuomelan koulun käyttötarve nähdään syksyllä 2021, kun Lounais-Vantaan kouluverkkoselvitys valmistuu.

Tuomelan koulun lakkauttamispäätöksestä on kulunut kohta 10 vuotta, siitä huolimatta tuntuu, että keskustelemme siitä jatkuvasti. Aika kultaa muistot ja moni unohtaa, että Tuomelan koulu oli rakennusteknisen käyttöikänsä päässä jo silloin ja pedagogisilta ratkaisuiltaan vanhanaikainen.

Saattaisin ymmärtää Tuomela-nostalgian, mikäli Lounais-Vantaan koulujen tilanne olisi huono, mutta kun ei ole. Missään muualla Vantaalla koulut eivät ole niin hyvässä kunnossa kuin Lounais-Vantaalla. Pähkinärinteen koulu on onnistuneesti peruskorjattu. Rajatorpassa on tuliterä koulu. Hämeenkylässä on tuliterä koulu, johon saimme opetuslautakunnassa läpi myös suunniteltua suuremman liikuntasalin. Uomarinteen koulua on laajennettu. Nyt keväällä on alkamassa Kilterin koulun peruskorjaus.

Minusta meidän pitäisi keskittyä opetuksen ja oppimisen sisällöllisiin haasteisiin eikä Tuomelan kouluun. Meidän on pidettävä huoli siitä, että Vantaalla jokainen koulu on jatkossakin hyvä koulu. On tärkeää, että pystymme tasaamaan oppilaiden sosioekonomisista taustoista johtuvia eroja ja pitämään huolen siitä, että tyttöjen ja poikien väliset osaamiserot eivät koulupolun aikana kasva. Meidän on tärkeää puuttua kiusaamiseen, innostaa lapsia liikkumaan ja harrastamaan, turvata oppimisen tukea.

Katse tulevaisuuteen eikä menneisyyteen!

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista