Tulevaisuuteen voi vaikuttaa, menneisyyteen ei – case Tuomela

07.01. 2021

Kasvatus ja oppiminen eli koulutus on kunnissa erittäin tärkeä asia, se on nimittäin suurin toimiala, joka kuntiin jää soteuudistuksen siirtäessä sosiaali- ja terveydenhoidon valtion/maakuntien vastuulle. Vantaalla kasvatuksen ja oppimisen osuus budjetista on noin 28 %.

Olen opetusalan ammattilainen ja koulutus on minulle ykkösaihe kaikissa vaaleissa. Koulutus ja sivistys vaikuttavat ihan kaikkeen elämässämme, ja sivistystä tarvitaan myös politiikassa.

Vantaalla jotkut haluavat keskustella menneisyydestä ja nostavat jälleen kuntavaalien alla esille Tuomelan koulun lakkauttamisen vuodelta 2013. Huomattavasti tärkeämpää kuin menneisyyden pohdiskelu olisi keskustella tulevaisuudesta, siihen nimittäin voimme vielä vaikuttaa.

Tunnen Länsi-Vantaan koulujen tilanteen erittäin hyvin. Länsi-Vantaan koulujen tilanne on tällä hetkellä huomattavasti parempi kuin vuonna 2013. Olemme saaneet aikaan paljon:

Pähkinärinteen koulussa on tehty onnistunut peruskorjaus. Hämeenkylän vanha koulu on purettu ja uusi uhkea koulu on juuri avattu. Hämeenkylän koulun yhteydessä on suuri, uusi liikuntatila. Rajatorpan koulu on purettu ja tilalla on upea uusi koulu ja hieno piha. Puhumattakaan Aurinkokiven uusista kouluista, Uomarinteen ja Ylästön koulujen korjauksesta ja laajennuksista. Keväällä alkaa Kilterin koulun peruskorjaus.

Sisäilmaongelmat ovat vähentyneet. Vantaa ei ole lomauttanut opettajia. Vantaa on kyennyt pitämään ryhmäkoot pieninä. Vantaa satsasi ensimmäisenä Suomen kuntana oikein kunnolla digitalisaatioon. Sen vuoksi pystyimme nopeasti reagoimaan koronan aiheuttamaan etäopetustarpeeseen.

Olen ylpeä siitä, mitä olen ollut mukana tekemässä kahdeksan viime vuoden aikana: Lapset ja nuoret ovat saaneet terveemmät ja uudemmat koulurakennukset, pedagogiikkaan on satsattu.

Korona-aika on tuonut uusia haasteita ja nostanut esille uusia/piilossa olleita ongelmia mm. lasten ja nuorten hyvinvoinnissa. Siksi meillä onkin vielä paljon tehtävää ja parannettavaa. Se tarkoittaa kehittämistä ja katsomista tulevaisuuteen, ei menneisyyteen.

Linkki aiempaan juttuuni:

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista