Täydennysrakentamista, mutta tiet kuntoon!

01.10. 2012

Vantaan Sanomissa 6.10.2012

Hämevaaraa täydennysrakennetaan. Espoon ja Vantaan rajalle on hyväksytty kaava, jossa ns. Ruostesuojan tontille on tulossa 30 pientalotonttia ja muutamia pari/rivitaloja. Rajatorpantien varteen ns. Rauta-Jaakon alueelle on hyväksytty 27 000 kerrosneliötä rakennusoikeutta.

Rajatorpantien varteen Pähkinärinteen ja Hämevaaran välimaastoon (Pöllölaakso ja Pähkinärinne 4) on tulossa asuntoja lähes 800 ihmiselle.

En vastusta täydennysrakentamista vanhoille asuinalueille, se on usein viisaampaa kuin täysin uusien alueiden suunnittelu.  Ongelmana on katujen kunto. Uskallan väittää, että Hämevaarassa on liikennemääriin suhteutettuna kaksi Vantaan huonokuntoisinta katua, Viisaritie ja Viittatie. Molemmat ovat tiekunnan rakentamia kauan, kauan sitten ja pääosin alkuperäisessä kunnossa. Kumpikaan katu ei tule kestämään edes Ruostesuojan takametsän rakentamisen aikaista liikennettä. Läpiajo Lintuvaarasta (Espoosta) Rajatorpantielle (Vantaalle) ja päinvastoin on jo nyt vilkasta huolimatta läpiajokiellosta, ja täydennysrakentaminen tulee vain lisäämään läpiajoa. Hämevaara-seura on aina tarpeellisissa paikoissa antanut lausuntoja kaavoista ja ilmaissut kaavoitusvaiheessa mielipiteensä katujen kunnosta  – tuloksetta.

Viittatie syyskuu 2012

Olen asunut Hämevaarassa vuodesta 1995. Viittatie ja Viisaritie olivat jo silloin huonossa kunnossa. Kaupungilla on ollut taloudellisesti hyviä vuosia ja huonoja vuosia, mutta Viittatie ja Viisaritie ovat säilyneet ennallaan – kelvottomina. Ajaisin oikein tyytyväisenä kehnoja katujamme, mikäli tietäisin, että korjauksesta säästyvät rahat käytettäisiin laadukkaaseen opetukseen, vanhustenhoitoon tai siihen, että terveysasemille saa ajan. Mutta kun seuraan, mitä hienoja suunnitelmia on Aviapoliksen, Leinelän ja Marja-Vantaan alueelle, pitäisi meillä edes kadut saada liikennöitävään kuntoon, mikäli täydennysrakentaminen toteutetaan.  Tervetuloa elämysmatkalle Viittatielle ja Viisaritielle, tulen mieluusti oppaaksi!

Ulla Kaukola, Hämevaara

kuntavaaliehdokas (SDP)

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista