Sipilän ja Orpon hallituksen yksi suurimmista epäonnistumisista on taksiuudistus. Tarkoituksena oli laskea hintoja ja parantaa palvelua. On käynyt aivan päinvastoin: hinnat ovat nousseet ja palvelu huonontunut. Kuskeina on rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja, ikäihmiset odottavat ennakkoon tilattua taksia, jota ei näy eikä kuulu. Teatteriesitykset jäävät näkemättä ja lääkäriajat käyttämättä.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom julkaisi maaliskuussa tutkimuksen taksiuudistuksen vaikutuksista. Vähintään viikoittain taksia käyttävistä enemmistö, 55 prosenttia, piti muutosta kielteisenä. Kun ennen lain voimaantuloa 60 prosenttia kansalaisista odotti taksien saatavuuden paranevan markkinoiden vapautuessa, katsoi vain 11 prosenttia vastaajista näin todella tapahtuneen. Traficomin hintaseurannan perusteella taksiliikenteen hinnat olivat lokakuussa 2018 keskimäärin 3,6 % korkeammat kuin ennen uudistusta.
Taksiuudistus on osoitus muutoksesta, joka on tehty vain ideologisesta syystä. Taustalla on keskustan vuonna 2014 käynnistämät ”terveen järjen talkoot”. Voimainsa tunnossa oleva Sipilä esitteli tuolloin sata ja yksi toimenpidettä normien purkamiseksi, byrokratian keventämiseksi ja lainsäädännön joustavoittamiseksi.
Meillä oli toimiva ja turvallinen taksijärjestelmä, joka on nyt täydellisesti tuhottu. Tuhoajana on Sipilän, Orpon ja Bernerin markkinatalousmalli. Onneksi samalle mallille rakennettu sote-uudistus valinnanvapauksineen kaatui. Hallituksen työnäyte on niin huono, että jatkoon ei pääse. On tärkeätä, että pidämme markkinatalouden piikana, sillä siitä ei ole emännäksi.