Satsataan työllisyyteen ja koulutukseen

13.12. 2021

Puheenjohtaja, kuntalaiset

Tehtäväkseni jää ilmeisesti jatkuvasti korjata valtuutettu Saimenin (ps) innovatiivisia ehdotuksia.

Meille jää soten jälkeen noin 7 500 työntekijää, joista lähes 75% työskentelee kasvatuksen ja oppimisen toimialalla. Sieltäkö haluatte virat pois, valtuutettu Saimen? Ja Lundellille, perussuomalaiset todellakin esittivät 30%:n leikkausta ihan kaikkiin avustuksiin. Se olisi tarkoittanut leikkauksia koululaisten iltapäivätoimintaan, omaishoidon tukeen ja omaishoitajien vapaapäiviin, asunnottomien asumispalveluihin, hammashoitoon jne. eli kuntalaisten peruspalveluihin. Se on kuntalaisten hyvä tietää.

Ja sitten taas siihen, mistä ajattelin puhua. Korostin budjetin lähetekeskustelussa toukokuussa erityisesti sitä, että meidän on aivan oleellista pitää huolta työllisyydestä ja koulutuksesta.

Työttömyys oli Vantaalla maaliskuussa 15 %, joulukuun luku on 12 %. Työttömyys on laskussa, mutta erityisesti nuorisotyöttömyydestä ja pitkäaikaistyöttömyydestä on vielä syytä olla huolissaan. Vantaa sai keväällä miljoonan euron rahoituksen nuoristyöttömyyden vähentämiseksi ja hankkeen tavoitteena on, että kahdessa vuodessa kaupunki saa tuettua 400 nuorta työllistymiseen tai opintoihin. Hankkeen nimi on ”Rinnalla kulkien nuorisotyöttömyys laskuun”. Baronan kanssa on meneillään pilotti, jossa tarkoituksena on löytää töitä 750 työttömälle. Molemmat hankkeet varmasti parantavat työllisyyttä ja valtuustokin saa niistä jossakin vaiheessa ensi vuotta varmasti väliaikatietoja. Tässä budjetissa saamme vielä 12 uutta vakanssia vahvistamaan työllisyyden kuntakokeilun onnistumista, se on meille demareille tärkeää.  

Aivan liian moni nuori on keskeyttänyt opintonsa Variassa. Nyt on syytä huolehtia siitä, että budjetissa olevan sitovan tavoitteen numeron 25 tavoitetasosta pystytään pitämään kiinni eli että alle 20-vuotiaiden keskeyttämisprosentti Variassa on enintään 8 %, kun se vielä vuoden 2020 lopussa oli 13,6 %. Kiitos.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista