Potkukelkalla palveluiden pariin

08.01. 2019

Janne Takala (HS 8.1.) kaipaa yhdyskuntarakenteen muutosta, jotta liikenteen päästöt saadaan kuriin. Olen samaa mieltä. Kaavoituksella on erittäin suuri merkitys. Onneksi asuntoministeri Vapaavuori torppasi kymmenen vuotta sitten Vihtiin suunnitellun Ideaparkin, muuten meillä olisi yksi pellolla jököttävä kauppakeskus enemmän.

Olen kasvanut Keskisen ”kyläkaupan” kupeessa. Keskisen kauppakeskus on vähitellen tuhonnut lähikuntien ja –kaupunkien kaupat. Matkailukaupunki Ähtäristä on turha yrittää ostaa suksia tai luistimia, kengät ja vaatteetkin alkavat olla kiven alla. Ruokakaupat vielä sinnittelevät. Kauppa on keskittynyt 30 kilometrin päähän Keskiselle, jonne pääsemiseksi tarvitaan auto. Ikäihmiset ja autottomat ovat pulassa. Minun lapsuudessani lähdettiin vielä iltakävelylle katsomaan paikallisten kauppojen näyteikkunoita.

Kauppakeskuksetkin ovat kohta historiaa. Pitääkö meidän hyväksyä se, että kauppa siirtyy yhä enemmän verkkoon ja kaikki tilataan netistä vai pitääkö sitä vastaan taistella?

Keskisen ”kyläkauppa” (kuva: Jyrki Koskinen)

 

 

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista