Petikon täyttömäen laajennukselle ehdoton EI!

15.02. 2020

Vantaan kaupunki suunnittelee Petikonhuipun täyttömäen laajennusta ja kierrätysmateriaalien varastointia ja käsittelyä alueella. Suunnitelmalle on sanottava ehdoton ei. Petikonhuippu on palautettava virkistys- ja ulkoilukäyttöön, kuten aikoinaan on luvattu.

Petikonhuipun nykylupien mukainen täyttötilavuus riittää noin vuoteen 2022 saakka. Ajateltu laajennus tarkoittaisi, että toiminta jatkuisi vuoteen 2040 saakka. Täyttömäen korkeutta kasvatettaisiin ja aluetta laajennettaisiin. Jatkossa alueella myös murskattaisiin, eroteltaisiin ja seulottaisiin mm. betonia ja tiiltä, mikä aiheuttaisi jatkuvaa meluhaittaa. Rekkaralli Tiilitiellä ja Pyymosantiellä lisääntyisi.

Täyttömäkeä ympäröivät luonnonsuojelualueet ja Natura-alue. Voimassa olevassa yleiskaavassa alue on urheilu-, virkistys- ja vapaa-ajan aluetta ja sillä on et-merkintä, mikä mahdollistaa määräaikaisen maanläjityksen.

Maanläjitystä ei pidä missään nimessä jatkaa eikä laajentaa Petikossa, vaan alue on mahdollisimman pian saatava yleiskaavan ja maakuntakaavan mukaiseksi virkistys- ja ulkoilualueeksi. Petikon alue on Länsi-Vantaan ulkoilun helmi. Kaupunki tarvitsee maanläjityspaikkoja, mutta ne on syytä etsiä muualta kuin Länsi-Vantaan parhaalta virkistysalueelta, luonnonsuojelu- ja virkistysalueiden vierestä.

Ympäristövaikutusten arviointi

Vantaan Sanomat 15.2.2020

% kommenttia to “Petikon täyttömäen laajennukselle ehdoton EI!”

 1. Markus kulmala

  Olisi kaupungin ja asukkaiden kannalta ehdottoman järkevää laajentaa jo olemassa olevaa läjitysaluetta.

  Kaikki toiminnot valmiina, petikossa paljon kaupungin omistamaa maata ja ympärillä riittämiin ulkoiluun käytettävää aluetta jota laajennus ei juurikaan vähentäisi.

  Seuraava vaihtoehto on kuitenkin aloittaa läjitys jossain toisella alueella ja tärvellä toinenkin ihmisille tärkeä alue. Tällöin kaupungin alueesta menisi yhteenlaskettua pinta-alaa enemmän samaan toimeen.

  Keskittäminen, kuten asumisessa on myös näissä toiminnoissa järkevää.

  Vastaa

Lähetä kommentti

 • %s ei julkaista