Perussuomalaiset kikkailevat prosenttiluvuilla ja sekoittavat tarkoituksella pakolaiset ja maahanmuuton

02.03. 2021

Perussuomalaiset sekoittavat tarkoituksella maahanmuuton ja pakolaiset. Nyt he ovat nostaneet tikun nokkaan somalialaiset, irakilaiset, afganistanilaiset ja syyrialaiset eli ihmiset jotka ovat pakolaisina paenneet kotimaansa sotaa, saaneet Suomesta turvapaikan ja päätyneet Vantaalle.

Perussuomalaiset kikkailevat laskemalla, kuinka monta prosenttia kyseisiin ryhmiin kuuluvista saa asumistukea, toimeentulotukea tai kuinka moni heistä on työttömänä, ja vertaavat lukuja kantasuomalaisten prosenttisosuuksiin. Prosentit voivat näyttää suurilta, vaikka absoluuttiset luvut ovat hyvinkin pieniä, koska kyseisiin ryhmiin kuuluvia ihmisiä on Vantaalla vähän.

31.12.2019 Vantaalla oli 233 775 asukasta. Heistä somalitaustaisia oli 1 678 (0,72 % vantaalaisista), irakilaistaustaisia 2 436 (1,04 % vantaalaisista), syyrialaistaustaisia 568 (0,24 % vantaalaisista) ja afganistanilaistaustaisia 844 (0,36 % vantaalaisista). On syytä muistaa, että pakolaisina maahan tulleet ihmiset ovat aina heikommassa asemassa kuin kantasuomalaiset tai työperäiset maahanmuuttajat.

Perussuomalaiset kirjoittavat: ”Maahanmuuttajat maksavat suhteellisen vähän kunnallisveroa, vaikka he käyttävät samoja kunnallisia palveluja kuin kantasuomalaisetkin”. Tietävätköhän perussuomalaiset, että Suomessa on tuhansia rikkaita ihmisiä, jotka maksavat tuloistaan vain pääomaveroja eivätkä siten lainkaan kuntaveroa. Samoja kunnallisia palveluita kuitenkin käyttävät. Miksi perussuomalaiset eivät aja sitä, että pääomatuloistakin maksettaisiin kuntaveroa?

Vantaan perussuomalaiset ajavat kaksilla rattailla: He paheksuvat pakolaisten ja maahanmuuttajien alempaa työllisyysastetta, mutta ovat itse tarkoituksellisesti estämässä maahanmuuttajien työllistymistä, kun he kannattavat kotihoidontuen ylimääräisen kuntalisän maksamista ja vastustavat kaikkien lasten oikeutta kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Erityisesti maahanmuuttajaäidit jäävät silloin kotiin eivätkä työllisty, vaikka haluaisivat.

Perussuomalaisilta unohtui muuten mainita, että maahanmuuttajat ovat paljon yritteliäämpiä kuin me kantasuomalaiset. Vuonna 2020 Vantaalla perustettiin 1 800 yritystä, joista 44 % on ulkomaalaistaustaisten perustamia.

3 Responses to “Perussuomalaiset kikkailevat prosenttiluvuilla ja sekoittavat tarkoituksella pakolaiset ja maahanmuuton”

 1. Tommi Mylläri

  Kelan ja siis valtion varat on meidän kaikkien veroina maksamia rahoja! Sinä et aja ensimmäisilläkään rattailla…tipuit ensimmäisessä töyssyssä ja siihen jäit.

  Vastaa
 2. Onni Mustonen

  Jopa on ylistyslaulu suvakilta. Joko maahan tunketujat maksaa kulunsa? Todellisuudessa rehllistä työtä yksityisille työtä tekekevät Perussuomalaiset on maksumiehiä. Vai joko matut on alkanut maksaa marinoitua velkaa maailmalle?

  Vastaa

Lähetä kommentti

 • %s ei julkaista