Persujen prosenteilla luotu valetotuus

04.03. 2021

Perussuomalaiset nostivat ennen joulua tikunnokkaan Närpiön. Halla-aho kertoi, kuinka maahanmuuttajien osuus Närpiössä maksetuista toimeentulotuista oli 54,6 % . Välitettiin viestiä, kuinka ”maahanmuuttajat loisivat”.

Prosenteilla voi hämätä, kuten perussuomalaiset haluavat tehdä. He eivät suoranaisesti valehtele, mutta luovat prosenteilla valetotuuden.

Takaisin Närpiöön. Närpiössä oli vuoden 2019 lopussa 9 479 asukasta. Asukkaista 16,8 % oli maahanmuuttajataustaisia eli noin 1 590 henkilöä.

Närpiön työttömyysaste oli vuoden vaihteessa 4,3 %. Närpiön kaupunginjohtajan mukaan perustulon varassa eli vain 0,4 % närpiöläisistä eli 38 henkilöä. Perussuomalaisten mukaan maahanmuuttajien osuus Närpiössä maksetusta toimeentulotuesta oli 54,6 % eli siis 20 henkilöä. Kun lasketaan toimeentulotukea saaneiden maahanmuuttajien osuus (20 henkilöä) kaikista maahanmuuttajista (1 590 henkilöä)niin päädytään siihen, että 1,25 % maahanmuuttajista sai toimeentulotukea.

Närpiössä maksettiin viime vuonna asukasta kohden toimeentulotukea 28,30 euroa. Se on kuntien keskinäisessä vertailussa Suomen alhaisempia lukuja.

Totuus on se, että Närpiössä maahanmuuttajista 1,25 % sai toimeentulotukea. Mutta persut kertovat saman asian näin: Maahanmuuttajat saavat Närpiössä maksetuista toimeentulotuista 54,6 %. Tätä tarkoittaa persujen prosenteilla luotu valetotuus.

2 Responses to “Persujen prosenteilla luotu valetotuus”

  1. Mielikuvapolitiikkaa

    ”Tehdään Suomesta Närpiö”. RKP sai persuilta hyvän vaalilauseen…..

    Vastaa

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista