Perinpohjainen kouluverkostoselvitys Kuopiosta

03.10. 2013

Olen tutustunut muiden kuntien tekemiin selvityksiin tulevaisuuden kouluverkostostaan. Esimerkiksi Kuopio on laatinut kouluverkostostaan selvityksen (linkki alla, käy tutustumassa), jonka perusteella päättäjät saavat hyvän kuvan sivistystoimen kokonaistilanteesta, myös investointitarpeesta ja rakennusten peruskorjaustarpeesta.

Selvityksessä on laadittu Kuopion tulevasta kouluverkosta päättäjille neljä eri vaihtoehtoa, joista valita. Jokaiseen vaihtoehtoon on laskettu myös eurosummat kunkin vaihtoehdon vaatimasta investointi- ja peruskorjaustarpeesta.

Kuopiossa koko palveluverkostoa (päiväkoti, alakoulut, yläkoulut ja lukiot) on käsitelty samassa selvityksessä. Selvityksen tekeminen kesti syyskuusta helmikuuhun eli puoli vuotta. Tavoitteena on ollut aikaansaada tutkittu ja läpinäkyvä esitys Kuopion perus-, erityis- ja lukio-opetuksen määrästä, tilatarpeesta, toimintojen sijoittumisesta sekä kiinteistö-, investointi- ja ylläpitokustannuksista.

Tällainen kattava kokonaisselvitys meillä Vantaan päättäjilläkin pitäisi olla käytössämme, ennen kuin teemme päätöksiä koulujen lakkauttamisesta.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista