Pähkinärinteen yhteistila

26.08. 2016

Kuten tiedätte, Pähkinärinteen yhteistila, jossa toimivat kirjasto, iltapäiväkerho ja nuorisotila on suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi. Nuorisotila on evakossa koulun pihalla olevissa parakeissa ja iltapäiväkerho koulussa. Kirjasto ei ole lainkaan käytössä. Eilen oli valtuustoinfo, jossa kysyin, saadaanko yhteistila vielä sellaiseen kuntoon, että kirjasto, nuorisotila ja iltapäiväkerho voivat jatkaa toimintaansa siellä? Mikä on Pähkinärinteen kirjaston kohtalo, ollaanko se lakkauttamassa vähitellen?

Apulaiskaupunginjohtaja Lehto-Häggroth vastasi, että kirjasto ei ole turvallinen työpaikka kirjaston työntekijöille ja koska se ei ole turvallinen heille, ei sinne myöskään haluta päästää aikuisia eikä lapsia, ennen kuin tiedetään, mikä on vikana. Hän totesi, että tilanne ei ole millään lailla järkevä, mutta kun vikaa ei löydetä, ei myöskään tiedetä, mitä pitäisi korjata.

Kirjasto, nuorisotila ja iltapäiväkerho yhdistettiin samaan tilaan muutama vuosi sitten. Uudistus toteutettiin palvelumuotoilulla yhdessä asukkaiden kanssa. Tilat olivat hieman ahtaat, mutta kirjastosta tuli menestys. Kirjastopalveluiden johtaja totesi, että ”Pähkinärinteen kirjaston kävijämäärä on kasvanut täydet 100 %.”. Hyvin pian kirjasto kuitenkin suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi.

Me hämevaaralaiset, pähkinärinneläiset ja linnaislaiset tarvitsemme kirjastomme. Meitä on pienen kaupungin verran. Kirjasto on meille ainut julkinen paikka, jossa voi tavata ystäviä ja tuttuja, lukea lehtiä, lainata kirjoja, käyttää tietokonetta. Kirjasto palvelee ikääntyneitä, koululaisia, työttömiä, kotiäitejä ja –isiä, koulua, päiväkotia ja vanhusten palvelutaloa. Kirjasto on lähipalvelu ja sen pitäisi olla etenkin lasten saavutettavissa helposti. Myyrmäki on monelle liian kaukana.

Tiedän, että kaupungin tahtotilana ei ole pitää yhteistilaa suljettuna. Tilanne on kaikin puolin ikävä. Jos ei tiedetä, mitä pitäisi korjata, ei myöskään voi korjata. Eikö meillä todellakaan ole olemassa mittalaitteita, joilla mitata sisäilman puhtautta vai ovatko laitteet niin kalliita, että niitä ei ole varaa käyttää?

 

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista