Paalutorin ahdistus

20.05. 2022

Olin Myyrmäen Paalutorilla ja ajattelin istahtaa hetkeksi alas. Missään ei kuitenkaan ollut ainuttakaan penkkiä. Tai oli, kolme betoniporsasta, mutta nekin oli jo varattu.

Paalutorille on tälle kesälle myönnetty luvat kolmelle ravintolalle. Pergola, jossa kuka tahansa pystyi viime kesänä istuskelemaan, on sekin nyt ravintolakäytössä. Ymmärrän kyllä, että kaupallinen toiminta on tärkeää, mutta kyllä yleisellä torilla pitäisi olla muutakin toimintaa kuin ravintoloita. Edes penkkejä, joissa istua ilman, että on pakko ostaa kaljaa tai kahvia.

Paalutorin lähialue on ollut rakennusaluetta jo pari vuotta ja vielä muutama vuosi on edessä ennen kuin Paalutori peruskorjataan 2024-2025. Myyrmäkeläisten kannalta olisi tärkeää, että rakennusaikanakin kaupunki pitäisi Paalutorin edes jotenkin viihtyisänä. Ihmiset ovat kerta toisensa jälkeen toivoneet penkkejä ja istutuksia sekä Paalutorille että Liesitorille, mutta mitään ei ole saatu. Urbaani puisto, jota mm. Myyrmäki-liike oli ideoimassa, ilmeisesti toteutuu Myyrinpuhoksen kulmille, mutta ei aiotussa laajuudessa.

Toivon, että onnistumme saamaan Paalutorille täksi kesäksi edes penkkejä ja istutuksia. Ja että kaupunki jo nyt alkaa suunnitella yhdessä kuntalaisten ja yhdistysten kanssa, mitä torille tahdotaan kesäksi 2023, jotta suunnitelmat on mahdollista toteuttaakin. Tori on parhaimmillaan meidän kaikkien yhteinen olohuone.

Vantaan Sanomat 25.5.2022

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista