Opetuksen kehittämisen jatkuttava

08.09. 2015

Vantaan Sanomat 5.9.2015 (sivu 12)

Jukka Mölsän esittämä huoli (VS 27.8.) peruskoulun ryhmäkokojen suurenemisesta on aiheellinen. Vantaa sai vuosille 2015 – 2016 lähes 1,9 miljoonaa ryhmäkokojen pienentämiseksi. Nykyinen hallitus, jonka säästölistalla on erityisesti koulutus, on lopettamassa tuen. Mikäli haluamme säilyttää ryhmäkoot nykyisen kokoisina, on rahoitus löydettävä kaupungin omasta budjetista.

Näinä aikoina, kun uutiset ovat pääasiassa ikäviä, unohdamme, että Vantaalla on kehitetty opetusta sisällöllisesti ja menetelmällisesti valtavan paljon. Tosiasia on, että koulumaailma muuttuu, halusimme tai emme. Nykyajan lapset eivät enää suostu istumaan kuutta tuntia paikoillaan. Oppiminen ei rajoitu luokkahuoneeseen ja kirjoihin vaan oppilasta kannustetaan omatoimisesti etsimään tietoa. Vantaa on ollut edelläkävijänä uudessa opettamisessa ja oppimisessa, johon tietotekniikka liittyy vahvasti. Kaupunki osti yli 16 000 tablettia koululaisten käyttöön, kouluihin on rakennettu langaton verkko, opettajia ja oppilaita on koulutettu tietotekniikan hyödyntämiseen. Koululuokista jalkaudutaan tutkimusretkille ympäristöön.

Opetuslautakunta teki juuri päätöksen siitä, että A2-kielen ryhmäkokovaatimus pienenee 18:sta 14:ään ja lisäsi A2-kielivalikoimaan espanjan kielen. Pian kaikki vantaalaislapset alkavat opiskella englantia jo 1. luokalta lähtien ja ruotsia 6. luokalta lähtien.

Vantaa on myös saanut tunnustusta työstään: OAJ valitsi Hämeenkylän koulun viime vuonna valtakunnalliseksi vuoden kouluksi. Samassa koulussa vieraili toukokuussa amerikkalainen dokumenttiryhmä tekemässä juttua suomalaisesta peruskoulusta. Toivon, että tänä syksynä koulutuspoliiVantaan Sanomttinen keskustelu Vantaalla painottuu tulevaisuuteen ja kehittämiseen eikä menneiden muisteluun.

Tags

% kommenttia to “Opetuksen kehittämisen jatkuttava”

  1. Antti Marvia

    kaksinaamaista demaritoimintaa kunnanvaltuutetulta, joka ei edelleenkään halua ottaa selville tosiasioita kaupungin virkamiesten virheellisin perustein laatimista päätösesityksistä. hävettävää!

    Vastaa

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista