Olen ehdolla jatkokaudelle OAJ:n valtuustoon – miksi?

27.01. 2022

Pyrin kolmannelle kaudelle OAJ:n valtuustoon. Olen ehdolla OAJ:n ammatillisten opettajien listalta numerolla 11. Olen kerännyt kaikki valtuustokauden 2018-2021 valtuustossa pitämäni puheet ja tekemäni ponnet yhteen. Voit lukea ne tästä.

Menneet ovat menneitä ja uudelle valtuustokaudelle on aina oltava uusia tavoitteita: Ajettavia asioita on paljon, mutta ainakin seuraavia yritän saada parempaan kuntoon tavalla tai toisella. Matkan varrella tulee varmasti myös uusia asioita, joihin on syytä reagoida.

  • järjestörakenteen yksinkertaistaminen (erityisesti OAO, jonka yhdistysrakenne on 90-luvulta).  Siten mahdollistamme paremman edunvalvonnan ja alhaisemman jäsenmaksun. Eli ei erillisiä valtakunnallisia yhdistyksiä (AKOL, AO, KEA, KSOLLI, SKO, SMOL ja TOOL) vaan yksi OAO, jossa on esim. kolme jaostoa (amk, ammatillinen toinen aste ja muut)
  • paikallisten järjestelyerien avoimuus
  • opettamisen arvostus 
  • lainsäädännön noudattaminen (mm. se, että amk-lain mukaan amkien toiminnan tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa. Mikäli voittoa kuitenkin kertyy, on se käytettävä amk-toiminan kehittämiseen)
  • tekijänoikeudet (erityisesti sähköinen materiaali)

Blogini ja lehtikirjoitukseni hakusanalla koulutus”: (klikkaa auki painamalla koulutus-kohtaa, mukana noin 70 blogitekstiä/lehtikirjoitusta)

Blogini ja lehtikirjoitukseni hakusanalla ”ammatillinen koulutus”: (klikkaa auki painamalla ammatillinen koulutus -kohtaa, mukana noin 30 blogia/lehtikirjoitusta)

Opettaja-lehden numeroon 16/2020 pääsin kertomaan mielipiteeni OAJ:n järjestörakenteesta. Lue linkistä.

Sähköinen ennakkoäänestys pidetään 28.02.2022 – 14.03.2022 ja sähköinen äänestys/uurnavaali 4. – 5.4.2022 Vaalien tulos julkistetaan 8.4.2022. Äänioikeutettuja ovat kaikki OAJ:n jäsenet.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista