Myyrmäen paloaseman paikka

08.08. 2022

Kaupunkiympäristölautakunnan jäsenen Ville Rahkalan ja minun kirjoitus Myyrmäen paloasemasta Vantaan Sanomissa 13.7.2022

Kaikki ovat yksimielisiä siitä, että Myyrmäkeen tarvitaan uusi paloasema, sillä kiireellisimmissä hälytyksissä apu ei ehdi joka paikkaan riittävän nopeasti. Ongelmia on etenkin Myyrmäen länsi- ja eteläosissa, sillä esimerkiksi kiireellisen avun saaminen Vapaalaan kestää tällä hetkellä 9 minuuttia, kun tavoite on 6 minuuttia. Esimerkiksi sydänpysähdyksessä jokainen minuutti heikentää toipumisennustetta 10 %.

Asia, josta ei ole ollut yksimielisyyttä, on paloaseman paikka. Kaupunki on jääräpäisesti ajanut asemaa Raappavuorentielle Kivikaudenpuistoon, vaikka muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Asukkaat ovat aktiivisesti esittäneet mielipiteensä asiasta, mutta mielipiteet eivät ole johtaneet paikan uudelleenarviointiin. Asukkaita on kyllä kuultu, mutta ei kuunneltu. Mielipiteitä on todella runsaasti ja niitä ovat jättäneet yksityishenkilöt, yhdistykset ja asunto-osakeyhtiöt.

Toisin kuin kaupunki tuo esiin, niin asukkaat eivät pääsääntöisesti kyseenalaista melua, vaan aivan muita asioita. Ensinnäkin Kivikaudenpuisto on aivan liian ahdas toimivalle ratkaisulle. Nyt olisi viisasta ottaa huomioon myös pelastusaseman laajentamistarpeet, joita väestömäärän kasvaessa varmasti on. Toiseksi paikka on liikenneturvallisuuden kannalta erittäin hankala: Tallit rajoittuvat suoraan jalankulku- ja pyörätiehen, mikä on selkeä turvallisuusriski kevyelle liikenteelle ja varsinkin lapsille, joita urheilupuiston läheisyydessä liikkuu todella paljon. Ja kolmanneksi: jälleen tuhotaan yksi puisto ja kaadetaan vanhat puut.

Kivikaudenpuistoa toimivampia rakennuspaikkoja olisivat selkeästi joko Ajopuunpuiston kulma Nesteen takana tai Lastutien ja Rajatorpantien risteyksessä oleva tyhjä alue. Näitä paikkoja on syytä tutkia tarkemmin. Molemmat paikat täyttävät ehdot avun saamiseksi ajoissa perille.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista