Myyrmäen keskustan kaava – valtuusto 28.8.

28.08. 2017

Valtuusto hyväksyi tänään Myyrmäen keskustan kaavan.

On hienoa, että Vantaa kehittää vanhoja keskustojaan. Myyrmäen keskustan uudistamista on todella odotettu. Olemme  saamassa aktiivisen ja osallistuvan MyyrYorkin, korkeata rakentamista ja 600 uutta asuntoa: omistus-, vuokra-, asumisoikeus- ja mikä hienointa opiskelija-asuntoja. Jo nyt on rakenteilla vanhusten asumiskeskus noin 60 ikäihmiselle.

Mutta keskustoja ei pidä rakentaa vain niille, jotka siellä asuvat. Toivon, että kun keskustojen kaavamuutoksia tehdään, niin kaupunki ottaa huomioon sen, että järjestöille ja asukasryhmille varataan tiloja kokoontumiseen, ja rakentamisvaiheessa huolehditaan siitä, että ne myös rakennetaan. Keinoja varmasti löytyy.

Toinen asia, jonka tiedän huolestuttavan ainakin Myyrmäen lähialueilla on sekä liityntäpysäköintipaikkojen että asiakaspysäköintipaikkojen riittävyys. Myyrmäki on nimittäin asiointikeskusta mm. linnaislaisille, askistolaisille, hämeenkyläläisille, pähkisläisille ja hämevaaralaisille. Näiltä reuna-alueilta asioimaan tullaan yleensä autolla.

Kun Myyrmäen kaavoja uudistetaan, toivottavasti nämäkin kaksi asiaa pidetään mielessä.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista