Myrtsissä tarvitaan sekä elokuvateatteri että nuoristotila ei joko-tai

03.12. 2021

Arkissa oli sali täynnä myrtsiläisiä ja linjoilla yli 40 ihmistä, kun Myyrmäen asukasillassa keskusteltiin Myyrmäen asukastiloista ja elokuvateatterista. Yhteensä yli 100 osallistujaa. Tilaisuuden merkityksellisyyttä korosti se, että todella moni ikäihminen oli saapunut paikan päälle puolustamaan elokuvateatteria.

Kaupungin puolelta paikalla olivat kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja (va.) Henry Westlin, kaupunkikulttuurin akj Riikka Åstrand, nuorisotoimen johtaja Pekka Mäkelä ja kulttuurijohtaja Annukka Larkio.

Tilaisuudesta jäi vähän outo olo, sillä tilaisuus kärjisti vastakkainasettelua itä-länsi ja ikäihmiset-nuoret. Se oli ikävää. Myyrmäessä tarvitaan elokuvateatteri ja tilat nuorisolle, ei joko-tai vaan molemmat.

Minusta elokuvateatteri pitää säilyttää ja vuokrata se innokkaalle yrittäjälle – ei ole mitään järkeä tuhota tilaa ja muuttaa sitä nuorisotilaksi. Ei mitään järkeä. Elokuvateatterin tiloihin on nyt tulossa väliaikainen popup-teatteri tammikuun puolivälistä huhtikuun loppuun. Mutta se ei riitä, myrtsiläiset haluavat ihan pysyvän teatterin.

Kaupungin on neuvoteltava Cityconin kanssa, jotta Isomyyrin purkamista myöhennetään ja asukastilojen käyttö voi jatkua pidempään.

Myyrmäkeen tarvitaan kunnon suunnitelma siitä, kuinka purkaminen ja rakentaminen aikataulutetaan ja suunnitellaan, jotta koko Myrtsin keskusta ei ole yhtaikaa rakennustyömaana.

Kaupunkikulttuuritalo on hieno hanke, mutta vielä kovin epävarma ja kaukana tulevaisuudessa. Myrtsissä pitää elää tässä välissäkin. Olen huolissani siitä, että tätä vauhtia Myyrmäki muuttuu pelkäksi nukkumalähiöksi: ei ole paikkoja yrityksille eikä asukkaille. Myrtsissä tarvitaan elämää, yrityksiä ja kulttuuria.

Saimme valtuutettu Kairan (kok.) kanssa läpi ensi vuoden budjettiin kirjauksen: ”Kaupunki laatii suunnitelman Myyrmäen keskustan kehittämisen koordinoimiseksi ja tarvittavien väistötilojen hankkimiseksi siten, että olemassa olevien nuoriso- ja asukastilojen, yksityisten kulttuuripalveluiden sekä työllistävien yritysten toiminta voi jatkua keskeytyksettä asianmukaisissa tiloissa.” Odotamme nyt, että tämä suunnitelma tehdään. Me yhdistämme nyt voimamme alueen valtuutettujen kanssa ja mietimme yhdessä, kuinka voimme vielä asioihin vaikuttaa. Mukana tietenkin myös mr. Myyrmäki Petteri Niskanen.

Tartutteko haasteeseen alueen valtuutetut Lauri Kaira, Mikko Viilo, Hussein Al-Taee, Siri Ahokas jotka olitte paikalla tilaisuudessa?

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista