Metropolialueen esiselvityksestä

28.02. 2013

Metropolialueen selvityshenkilöt esittelivät 14.2.2013 valtuustolle esiselvityksensä. Mielestäni esitetyistä malleista vaihtoehto A (vahva metropolihallinto ja vähäiset kuntaliitokset) vastaa eniten käsitystäni metropolialueen kehittämisestä. Mallissa on vain vähäisiä kuntarakennemuutoksia, mutta vahva metropolihallinto. Pakkoliitoksia en pidä hyvänä asiana.

Vantaa on riittävän suuri kunta ja kykenee tuottamaan peruspalvelunsa kustannustehokkaasti. Minulle on tärkeää, että kuntalaisilla on toimivat lähipalvelut ja katkeamaton palveluketju. Metropolivaltuusto, joka valittaisiin vaaleilla, vastaisi alueen maankäytöstä, asumisesta ja liikenteestä.  Metropolihallinto ei olisi uusi byrokratian askelma, vaan tekisi hallinnosta läpinäkyvämmän, yksinkertaisemman ja demokraattisemman. Jo ennen vaaleja julkaisimme Vantaan sosialidemokraattien ohjelman valtuustokaudeksi 2013 – 2016. Ohjelmaan sisältyy myös kannanotto menestyvään metropolialueeseen:

–          Vantaa selviytyy itsenäisenä ja on yhteistyökykyinen ja aloitteellinen

–          kuntaliitokset pääkaupunkiseudun kuntien kesken eivät ole tarpeellisia

–          maankäyttöä, rakentamista, liikennettä ja elinkeinopolitiikkaa on kehitettävä kokonaisuutena vähintään seudun 14 kunnan alueella

–          päätöksentekoa varten on perustettava metropolivaltuusto, joka valitaan vaaleilla.

Alla selvityshenkilöiden vaihtoehto A:

Metropolikuulemisraportti_130111_diaesitys_Asikainen_02 Metropolikuulemisraportti_130111_diaesitys_Asikainen_03

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista