Länsi-Vantaan perhekeskus

14.06. 2024

Myyrmäen Virtataloon oli tarkoitus avata Länsi-Vantaan perhekeskus, mutta valtio ei suostukaan antamaan hyvinvointialueelle valtuutta hakea lainaa. Perhekeskus oli tarkoitus avata keväällä 2025. Perhekeskuksen ideana on koota perheiden tarvitsemat palvelut yhteen paikkaan (äitiys- ja lastenneuvola, perhepalvelut, kuntoutus). Lisäksi perhekeskukseen oli tarkoitus sijoittaa tulevaisuudessa myös eräitä varhaiskasvatuksen toimintoja ja avoin kohtaamispaikka. Perhekeskus mahdollistaisi moniammatillisen työn kehittämisen asiakkaan palvelujen parantamiseksi. Länsi-Vantaan perhekeskus sisältyy myös aluevaltuuston 29.4.2024 hyväksymään palveluverkkosuunnitelmaan.

Hanke on tarkoitus toteuttaa vuokrahankkeena, jonka laajuus on noin 3 540 htm2.
Kohteen vuokrasopimuksen arvo on sisällytetty investointisuunnitelmaan 25 vuoden
pituisena, jolloin vuokrakauden kokonaisarvo on noin 19,1 milj. euroa. (Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen investointisuunnitelma.)

Vaikka kyseessä on vuokrahanke, niin hyvinvointialueet joutuvat hakemaan valtiolta lupaa, koska vuokrasopimus on pitkäaikainen. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue haki valtiolta valtuutta hakea lainaa 19 miljoonaa euroa. Valtio hylkäsi kaikkien hyvinvointialueiden lainanottovaltuutushakemukset vuodelle 2025. (VM:n tiedote 6.6.2024).

Koska lainanottovaltuutta ei myönnetty, neuvolatoiminnan vaatimia vesi- ja viemäritöitä ei voida tehdä eikä pitkäaikaista vuokrasopimusta solmia. Myyrmäen neuvola joutuu jatkamaan toimintaansa entisissä tiloissaan Ojahaantiellä.

Martinlaakson neuvola siirtyy vuoden vaihteessa väistötiloihin kauppakeskus Myyrmannin tiloihin, koska Kivimäen koulu menee peruskorjaukseen eikä Martinlaaksosta löytynyt sopivia tiloja.

Tämä on kurja juttu. Valtio tuntuu nyt kaikin tavoin vaikeuttavan hyvinvointialueen toimintaa.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista