Kuusijärven savusaunoista

13.11. 2023

Kaupunginvaltuutettu ja hyvinvointialueen hallituksen jäsen Aidanjuuri (ps) kritisoi Kuusijärven kehittämistä (VS 28.10.) Samaa linjaa jatkoivat valtuutetut Järä (ps) ja Suoniemi (ps) (VS 1.11.)

Aidanjuuri kertoi, kuinka savusaunojen hankinta on särähtänyt hänen korviinsa alusta alkaen ja että hän ei voi millään hyväksyä kaupunginjohtajan esitystä yli kahden miljoonan euron savusaunoista, kun samaan aikaan hyvinvointialueella pohditaan, kuinka saadaan kaikki sote-alalla työskentelevät pidettyä töissä.

Ensinnäkin kaupungilla ja hyvinvointialueella on erilliset budjetit. Kuusijärven kehittäminen ja hyvinvointialueen budjetti eivät liity toisiinsa millään tavalla. Toiseksi, hän näyttää täysin unohtaneen, että on itse ollut päättämässä mm. Kuusijärven savusaunoista.

Kuusijärven kehittäminen on yksi Vantaan strategian kärkihankkeista. Strategiasta on päätetty kaupunginvaltuustossa 31.1.2022. Lähes yksimielisesti. Perussuomalaiset äänestyttivät yhden asian, joka ei ollut Kuusijärvi. Aidanjuuri, Järä ja Suoniemi olivat läsnä kokouksessa.

Kuusijärven palvelurakennusten tarveselvitys (kustannusennuste 23,24 milj. €) on hyväksytty yksimielisesti kaupunkikulttuurilautakunnassa 13.9.2022. Aidanjuuri on lautakunnan jäsen, mutta oli poissa tuosta kokouksesta. Järä on lautakunnan jäsen ja paikalla kokouksessa.

Samainen tarveselvitys eteni kaupunkitilalautakuntaan, joka hyväksyi sen yksimielisesti 21.9.2022 ja kaupunginhallitukseen, joka hyväksyi sen yksimielisesti 10.10.2022.

Kun Kuusijärven tarvesuunnitelma oli hyväksytty, kaupunki alkoi laatia hankesuunnitelmaa. Hankesuunnitelma, jossa yksityiskohtaisesti mainittiin, mitä Kuusijärvelle suunnitellaan ja millä hinnalla, hyväksyttiin yksimielisesti 11.4.2023 kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin lautakunnassa. Aidanjuuri ja Järä olivat paikalla kokouksessa. Kaupunkitilalautakunta hyväksyi hankesuunnitelman yksimielisesti 19.4.2023.

Ymmärrän ja hyväksyn kritiikin ja hankkeiden kyseenalaistamisen, mutta en hyväksy sitä, että se tehdään jälkikäteen ja oma rooli päätöksenteossa unohtaen.

Kuusijärvi on yksi Vantaan kärkihankkeista ja siellä käy vuosittain puoli miljoonaa vierailijaa. Kuusijärven saunat tuottavat jo nyt kaupungille miljoonan vuodessa. Kuusijärvi on ainoa paikka Suomessa, jossa kuka tahansa pääsee savusaunaan vuoden jokaisena päivänä. Vantaan Sanomissa (11.11.) kuntalainen kertoo tyytyväisenä, kuinka ”kerrankin verovaroilla saadaan aikaiseksi jotakin, josta voi olla vantaalaisena ylpeä – laadukasta, tyylikästä ja kestävää.”

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista