Kuntavaalit eivät ole ratikkavaalit

17.02. 2021

Ratikan rakentamisesta ei päätetä vaaleissa eikä ole järkeäkään päättää. Miksi ei? Siksi, että olisi ennenaikaista ja taloudellisesti epäviisasta päättää ratikan rakentamisesta ennen kuin suunnittelutyö on tehty ja tiedämme paitsi arvioidut menot, niin myös arvioidut tulot.

Valtuusto päätti 16.11.2019 ratikan yksityiskohtaisen suunnittelun aloittamisesta. Suunnittelun jälkeen tiedämme, kuinka paljon ratikan rakentaminen maksaa ja mitkä ovat ratikan tuomat taloudelliset hyödyt. Ratikan rakentamisen vastustaminen tässä vaiheessa on ennenaikaista eikä se perustu mihinkään muuhun kuin ennakkoluuloihin.

Korona on lyönyt Vantaata lujaa, vaikka valtion tuki onkin tasoittanut tilannetta. Kukaan meistä ei vielä tiedä, kuinka nopeasti talous nousee koronan jälkeen. Erityisesti Vantaan osalta tilanne on epävarma, koska menestymisemme perustuu niin vahvasti lentokenttäalueeseen. Vantaalla tosin on Suomen parhaimmat mahdollisuudet talouden nopeaan nousuun, sillä sijaintimme on loistava.

Kuntavaaleista ei kannata tehdä ratikkavaaleja. Ratikan rakentamispäätös on tarkoitus tehdä vuonna 2023. Silloin meillä on tehtynä huolellinen suunnittelu ja kaupungin taloudellinen tilanne on koronan jälkeen vakiintunut.

Suhtaudun ratikan rakentamiseen lähtökohtaisesti myönteisesti, mutta muodostan lopullisen mielipiteeni sitten, kun asia tulee suunnittelun jälkeen päätettäväksi.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista