Kuntalaiset, haastakaa ehdokkaat!

12.03. 2021

Pitkäjärven rantapalstan myyntiaikeet aiheuttivat asian kokoluokkaan nähden suuren kohun. Se on esimerkki asiasta, josta on helppo keskustella, koska se on yksinkertainen ja ymmärrettävä, ja jokainen voi muodostaa siitä mielipiteensä.  Keskustelu on helppoa, kun mielipide voi olla vastakkainasettelua kylvävä kyllä tai ei.

Talous, työllisyys, asuntopolitiikka, segregaatio, ikääntyvä väestö, lasten ja nuorten pahoinvointi, sote ja palvelut ovat tärkeämpiä kuin Pitkäjärven palsta, mutta vaikeita. Niistä ei keskustella, koska poliitikkojen on helpompi tuoda keskusteluun asioita, jotka vetoavat ihmisten tunteisiin, kuten esimerkiksi Pitkäjärven palstan myyntiasiassa esiin tullut ”maata ei saa koskaan myydä!”. Sellainen ruokkii asioita yksinkertaistavaa populismia.

Vantaalaiset, älkää päästäkö meitä ehdokkaita näin helpolla. Pakottakaa meidät keskustelemaan myös suurista asioista, sillä niillä on oikeasti merkitystä jokaisen kuntalaisen arjessa. Pitkäjärven palsta säilyy, oli omistajana Espoo tai Vantaa. Sen sijaan, jos palvelut viedään pois niin silloin ne ovat poissa, kuten Pähkinärinteen neuvola. Jos asuinalue päästetään kurjistumaan, seurauksena on uusia ongelmia.

Haastakaa ehdokkaat keskustelemaan myös asioista, joihin ei voi vastata vain kyllä tai ei. Mutta malttakaa sitten myös itse kuunnella hieman pidempi ja perustellumpi vastaus. Harvat asiat ovat niin yksinkertaisia, että niihin voi vastata vain kyllä tai ei.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista