Kunta pitää huolen meistä, siksi meidän on pidettävä huoli kunnasta

12.04. 2021

Meillä oli Vantaan valtuustossa käsittelyssä kaupungin henkilöstökertomus. Tässä oma puheenvuoroni kyseiseen kohtaan:

Puheenjohtaja, kuulijat

Olen ylpeä siitä, että Vantaa ei koronavuonna lomauttanut työntekijöitään. Se on viesti jokaiselle kaupungin työntekijälle, että häntä ja hänen työpanostaan arvostetaan.

Sosiaali- ja terveysalan työntekijät ovat olleet koronavuonna tiukilla, ihan varmasti.  Toinen ryhmä, jonka haluan nostaa esille, ovat opettajat ja koulujen muu henkilöstö. Veikkaan, että rehtoreilla ei ole koskaan ollut sellaista vuotta kuin koronavuosi on ollut. Jatkuvaa muutosta ja siihen sopeutumista. Opettajien tilanne ei ole ollut lainkaan helppo. Välillä on opetettu lähiopetuksessa, välillä etänä, hybridinä tai ties millä tavalla. Sellainen on raskasta ja kuluttavaa. Etä- ja hybridiopetus vaativat aivan erilaisen suunnittelun kuin lähiopetus.  Laitteet ja yhteydetkään eivät aina välttämättä toimi joko itsellä tai opiskelijoilla.  Ammatillinen koulutus on ollut eniten pulassa. Käytännön osaamista kuten hitsausta, hiusten leikkaamista, lattialämmityksen asentamista on kovin vaikea opettaa etänä. Opettajat ovat olleet ihan mahdottoman edessä.

Henkilöstökertomus ja Kunta10-tutkimus antavat kuvan, että Vantaan henkilöstö voi keskimääräisesti katsoen hyvin. Mielenkiintoista olisi nähdä, kuinka paljon hyvinvoinnissa on hajontaa eri toimialojen kesken.

Olen hyvin tyytyväinen siihen, että Vantaalla työntekijöillä on ollut mahdollisuus olla esimiehen luvalla poissa sairauden vuoksi maksimissaan viisi päivää ja nyt korona-aikana seitsemän päivää. Flunssan aiheuttamat lääkärikäynnit ovat vähentyneet yli 20 %. Työterveyshuollon resurssit voidaan suunnata tärkeämpiin asioihin, kun luotetaan työntekijän omaan kykyyn arvioida työkuntonsa eikä vaadita selkeästä sairaudesta, kuten flunssasta, sairauslomatodistusta.

Huolestuttaviakin asioita on: mielenterveyssyistä johtuvat poissaolot ovat lisääntyneet, nuoret työntekijät kokevat kuormittuvansa ja työntekijät kokevat työssään aivan liian paljon uhka- ja väkivaltatilanteita.

Hyvin paljon on tekemistä myös lähijohtamisessa. Raportissakin todetaan, että kaikkien esimiesten taidot tai aika eivät riitä työntekijöiden tukemiseen.

Kunta 10:ssä on yksi mittari, jonka soisin jatkossa nousevan paremmalle tasolle, nimittäin kokemus päätöksenteon oikeudenmukaisuudesta. Vantaan tulos on hieman parempi kuin Kunta10-kunnissa keskimäärin, mutta kaupungin strategiassa asetettuun tavoitteeseen ei päästy. Oikeudenmukaisuuden kokemus eli se, että minua kohdellaan kuten muita ja muita kuten minua, on työntekijälle tavattoman tärkeä.

Kunta pitää huolen meistä, siksi kunnastakin eli kunnan työntekijöistä on pidettävä hyvä huoli. He nimittäin tuottavat meille palvelut. Kiitos.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista