Kokoomuksen Mykkäsellä hyvin oikeistolainen linja

06.02. 2021

Kai Mykkäsen (kok.) haastattelu (HS 6.2.) oli rajua luettavaa: asumistuet alas, toimeentulotuki alas, työttömyystuet alas, verot alas. Etenkään Helsingissä ei saa asua, jos siihen ei ole rahaa ilman sosiaalitukia. Kuinkahan kauas radan varteen Mykkänen köyhät ajaisi?

Kokoomuksen tie ei ole toivon tie vaan toivottomuuden tie ja sen tulokset on jo nähty. Sipilän-Orpon hallitus toteutti Mykkäsen unelmaa: sosiaaliturvan leikkaukset veivät lähes 40 000 ihmistä köyhyysrajan alapuolelle (THL 5.3.2019). Samalla kun vähävaraisimpien perusturvaa heikennettiin, annettiin rikkaille 1,5 miljardin edestä veronkevennyksiä. Tällä hetkellä lähes 900 000 ihmistä on Suomessa köyhyys- tai syrjäytymisriskissä. Joka seitsemäs alle 18-vuotias lapsi elää köyhässä perheessä. Ruoka-avun saajista 40 % on köyhiä eläkeläisiä.   Korona on vielä entisestään heikentänyt jo valmiiksi huono-osaisten asemaa.

Tavoitteena tulee olla tasa-arvoinen yhteiskunta, eikä ihmiselämän kurjistaminen. Tavoitteeseen voidaan päästä, kun nostetaan tuottavuutta ja työllisyyttä panostamalla koulutukseen ja tutkimukseen sekä autetaan ja kannustetaan ihmisiä työllistymään. Sitä paitsi 98 % suomalaisista on sitä mieltä, että verojen maksaminen on tärkeää hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi (verohallinnon tutkimus).

Jos Mykkänen kaipaa ”karvaita lääkkeitä”, niin voimme aloittaa listaamattomien yritysten osinkoverouudistuksella ja jatkaa ympäristölle haitallisten yritystukien poistamisella. Myös  institutionaalisten sijoittajien lähdevero voidaan ottaa käyttöön, aivan niin kuin pääministeri  Marin YLEn A-studiossa 28.1.2021 ehdotti.

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista