Kiitos Alex!

29.06. 2014

Upeaa, että kokoomus valitsi puheenjohtajakseen Alexander Stubbin. Hän ainakin näyttää kertovan rehellisesti oikeistolaiset mielipiteensä ja innostavan muitakin puolueessaan tekemään samoin. Monien kokoomuslaisten mielestä Suomi olisi saatava NATOon, ay-maksujen verovähennysoikeus pitäisi poistaa, lakko-oikeutta tulisi rajata. Vaikka Alex kannattaakin tasa-arvoista avioliittolakia, ei suurin osa arvokonservatiivisista kokoomuslaisista sitä tee, sen todisti lakivaliokunnan äänestys. Puolueiden erot tulevat taas näkyviksi. Alexin valinta todisti sen, että demareita tarvitaan vielä.

On hienoa olla voittajien matkassa ja tuntea itsensä menestyjäksi. On varmasti upeaa olla kokoomuslainen. Meidän, joiden hyvinvointi riippuu työstä saatavasta palkasta, kannattaisi kuitenkin olla varovaisia. Jokainen meistä, jolle palkka tai eläke on ensisijainen tulonlähde, tarvitsee hyvinvointivaltiota, jonka olemme yhteisillä verorahoilla vähitellen luoneet. Silloin ei ole merkitystä sillä, olemmeko töissä tehtaassa vai kirjastossa, opettajina, sairaanhoitajina, siistijöinä vai pienyrittäjinä. Oleellista on se, että palkkatyöstä tai eläkkeestä saatava tulo on pääsääntöinen tulonlähteemme. Stubb kertoi Helsingin Sanomien tentissä tavoitteekseen kokonaisveroasteen alentamisen alle 40 %:iin. Se tarkoittaisi ainakin 12 miljardin vähennystä yhteiseen verokassaan. Mihin meillä olisi sen jälkeen varaa? Päivähoitoon? Koulutukseen? Natojäsenyyskään ei ole ilmaista. On helppoa olla oman onnensa seppä niin kauan kuin asiat ovat omassa elämässä hyvin. Mutta meistä jokaiselle voi tulla ikäviä yllätyksiä, tahtomattammekin. Työttömyys, avioero tai sairaus voi aiheuttaa alamäen ja notkahduksen. Silloin on tärkeää, että yhteiskunnan takaamia turvaverkkoja on olemassa.

En voi hyväksyä sitä, että Itellan työntekijät tuomitaan, kun he osoittavat mieltään 500 euron palkanalennuksesta enkä sitä, että Nordea on vähentämässä yli 300 henkilöä ja tekee samanaikaisesti liikevoittoa yli 4 miljardia ja jakaa osinkoja lähes 2 miljardia. Jokin kohtuus on yhteiskunnassa oltava.

Kiitos kokoomus Alexin valinnasta puheenjohtajaksi.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista