Keskitytään opetuksen ja oppimisen kehittämiseen eikä haikailla menneitä aikoja

01.02. 2021

Sirpa Kauppinen palasi mielikirjoituksessaan (VS 13.1.) lähes kymmenen vuoden takaisiin Hevoshaan ja Tuomelan koulun lakkautuksiin. Hän kirjoittaa, ”kuinka molemmat koulut olivat varsin terveitä rakennuksia”.

Ehkä aika kultaa muistot. Hevoshaan koulussa suuri joukko oppilaita oireili voimakkaasti. Heillä oli ihoärsytystä, silmien kirvelyä ja hengenahdistusta. Ympäristökeskus määräsi ruokalatilat käyttökieltoon. Luokkatiloissa oli käytössä puhdistimia huonon sisäilman vuoksi. Kaikki tämä on luettavissa valtuuston pöytäkirjasta 29.8.2016, jolloin käsittelimme valtuustoaloitetta Hevoshaan koulun käytön jatkamisesta. Samat valtuutetut, jotka yhdessä kohdassa vaativat sisäilmaltaan terveitä kouluja, vaativatkin toisessa kohdassa sisäilmaltaan sairaiden koulujen toiminnan jatkamista. Minusta se ei ole loogista.

Tuomelan koulun osalta toimiala on todennut, ettei sillä tällä hetkellä ole tarvetta rakennuksen käyttöön. Kuluvan vuoden aikana tehdään Lounais-Vantaan kouluverkkoselvitys ja arvioidaan, tarvitaanko Tuomelan koulurakennusta opetuskäytössä. Tuomelan koulun rakennus on rakennusteknisen käyttöikänsä päässä. Länsi-Vantaalle on lyhyessä ajassa rakennettu kaksi aivan uutta koulua: Rajatorpan koulu ja Hämeenkylän koulu, useita kouluja on perusteellisesti peruskorjattu.

Minusta meidän pitäisi keskittyä opetuksen ja oppimisen sisällöllisiin haasteisiin. Meidän on pidettävä huoli siitä, että Vantaalla jokainen koulu on jatkossakin hyvä koulu. On tärkeää, että pystymme tasaamaan oppilaiden sosioekonomisista taustoista johtuvia eroja ja pitämään huolen siitä, että tyttöjen ja poikien väliset osaamiserot eivät koulupolun aikana kasva. Meidän on tärkeää puuttua kiusaamiseen, innostaa lapsia liikkumaan ja harrastamaan, turvata oppimisen tukea. Ainakin itse haluan katsoa tulevaisuuteen enkä menneisyyteen.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista