Marraskuusta 2012 eteenpäin

08.12. 2012

Kirjoja, elokuvia, teatteria, urheilua ja muuta marraskuun lopusta 2012 eteenpäin. Uusimmat alussa.

Kom-teatterin Orkesteri. Hyvin toteutettu vajaa kaksituntinen. Nauratti ihan oikeasti. Juho Milonoff loistoroolissa. Kom harvoin epäonnistuu.

Kimmo Kiljunen: Satakolmetoista viikkoa – politiikkaa siltä puolelta (Kellastupa 2009). 113 blogia poliitikosta työssä ja elämässä. Näkemystä ja kokemusta.

Teatteri Avoimet ovet Pelon maantiede (Kauranen-Hämeen-Anttila): Oli kiva nähdä Kati Outinen lavalla pitkästä aikaa. Suosittelen teatteri Avoimia ovia kaikille. Pienessä tilassa syntyy intensiivinen teatterikokemus. Ja sanomaa.

Jari Sillanpää – Liekeissä Hartwall-areenalla Sillanpää saa minut aina hyvälle tuulelle. Sen minkä Sillis tekee, hän tekee antaumuksella ja hyvin.  http://www.hs.fi/arviot/Konsertti/Jari+Sillanp%C3%A4%C3%A4+sytytti+Areenan++Cheekin+osuus+ei+erottunut+h%C3%A4iritsev%C3%A4sti/a1387081110943

Elokuva Diana (ohjaaja Oliver Hirschbiegel). Diana kuului minun nuoreen aikuisuuteeni.

Talin tenniksen IPP Openin välieräottelu Jarkko Nieminen-Jan-Lennard Struff (7-6, 2-6, 7-6(5)). Mahtava peli. Nieminen nousi voittoon, vaikka vastustajalla oli neljä ottelupalloa.

Elokuva Rakkautta ennen keskiyötä (ohjaaja Richard Linklater), 2013. Tässä romanttinen elokuva kaikille ihmissuhteessaan rimpuileville.

Käsipallon Aktia-cup Myyrmäessä marraskuussa 2013.

Elokuva Sel8anne (ohjaajana J-P Siili). Ihme mies tuo Teemu. Muistan, kun asuin Lintuvaarassa ja Teemu oli silloin päiväkodissa töissä.

Ooppera Don Pasquale Suomen Kansallisoopperassa. Opettavainen tarina siitä, että vanhan miehen ei kannata mennä naimisiin kovin paljon itseään nuoremman naisen kanssa.

Anna Puun konsertti – ihan ok. Bilettäjät vähän nuorempia kuin minä:)

Eva Dahlgren & Bo Kaspers orkester Hartwall-areenalla. Dahlgren pettymys, Bo Kaspers iloinen yllätys.

Mainio Junnu Vainio – Kesäteatteria Backaksessa. Tapio Liinoja, Olli Ahvenlahti ja Jore Marjaranta esittivät Junnu Vainion musiikkia. Hauska.

Robin Hoodin sydän – Ryhmäteatterin kesänäytelmä Suomenlinnassa. Konsta Mäkelältä huima rooli herttua Juhanana.

Mari Jungstedt: Aamun hämärissä. (Otava 2011). Lisää kesämurhia. Nyt Gotlanissa. Tämän jälkeen otan taas aivot käyttöön ja murhien pohtimiset saavat jäädä ensi kesään.

Jalkapalloa PK-35 – Vuosaaren Viikingit ISS-areenalla Myyrmäessä (tulos 2-1)

Naivistit Iittalassa. 25-vuotisjuhlanäyttely. Sopivan kokoinen näyttely, nauraa saa. Hauskoja oivalluksia.

Ulla ja naivistit Iittalassa

Ulla ja naivistit Iittalassa

Vanajanlinnassa on pitänyt poiketa monta kertaa vuosien varrella ja aina se on jäänyt. Upea paikka, mutta miksi sitä ei hyödynnetä? Lounas maksoi arkena maltaita lintuliemineen. Missään ei lukenut mitään paikan historiasta. Oli turvauduttava Wikipediaan.

On kesäyö. Musikaali Topi Sorsakosken elämästä. Valkeakoskella. Onneton käsikirjoitus.

Visavuori. Kuvanveistäjä Emil Wikströmin ateljee ja koti sekä Kari Suomalaisen pilapiirroksia. Olen käynyt monta kertaa ja aina yhtä mielenkiintoinen.

Visavuoressa

Visavuoressa

Paperiperkele Serlachius-museossa Mäntässä.Tarina Gustaf Adolf Serlachiuksesta, Mäntän räyhähenkisestä patruunasta.Wikströmin tukija.

Mäntän XVIII kuvataideviikot. Näyttely Unien kaupunki Pekilossa. Vähän erikoinen.

John Kotter & Holger Rathgeber: Jäävuoremme sulaa. Muutos ja menestyminen kaikissa olosuhteissa. (WSOY). Kaupunginjohtajan kesälahja valtuutetuille. Jos ilmastonmuutos uhkaa ja yhdessä jäävuoressa huomataan ongelmia, eivätkö ongelmat ole kaikissa saman alueen vuorissa? Jos olisin ollut pingviini, olisin ehdottanut muuttamista vielä kauemmmaksi – pohjoisnavalle. Nyt ongelmia vain siirrettiin. Äiti jo opetti, että ”parempi kertarutina kuin ainainen kitinä”.

Mari Jungstedt: Hiljaisuuden hinta (Otava 2012). Kesädekkari.

Pekka Hiltunen: Vilpittömästi sinun. Vuoden johtolanka 2012 (Gummerus 2013). Kesädekkari.

David Lagercrantz: Minä Zlatan Ibrahimovic (WSOY 2012). Vaikeista oloista voittajaksi. Periksi ei anneta. Hyvä elämäkerta urheilijasta, tuittupäästä ja herkästä.

Vesa-Matti Loiri Silkkisalissa 15.5.2013: Leinoa ja muuta. Kuuntelin itku silmässä.

Hannu Jouhki: Demari ajaa bemarilla – punakoneen viritysopas, pamfletti (WSOY 2010): Puolueen pitäisi ymmärtää omalla työllään elävää keskiluokkaa. Jos SDP haluaa johtavan aseman, se ei voi leimautua vain edunsaajien puolueeksi.

Panu Rajala: Lavatähti ja kirjamies (WSOY 2013). Oli pakko lukea, kun niin haukuttiin. Itseironinen kirja, ei tirkistelyä – ainakaan paljoa.

Elokuva ”Luihin ja ytimiin” Kino Myyrin matineassa , ohjaaja Jacques Audiard, Ranska 2012

Eveliina Talvitie: Keitäs tyttö kahvia, naisia politiikan portailla (WSOY 2013). Missä on naisen paikka tasa-arvoisessa Suomessa?

Maastojuoksun SM-kisat Hakunilassa

Grégoire Delacourt: Onnen koukkuja (WSOY 2012). Täydellistä luettavaa, jos oma elämä tuntuu arvottomalta ja tylsältä.

Body Worlds -näyttely Heurekassa. Plastinoidut ihmisruumiit olivat näkemisen arvoisia. Avoinna 22.9.2013 saakka. Kannattaa käydä.

Tikkurilan teatteri Improfestivaaalit (maaliskuu 2013): Upeata nuorten näyttelemistä. Tosi hienoa!

Elokuva ”21 tapaa pilata avioliitto” (2012), ohjaaja Johanna Vuoksenmaa.

Kristina från Duvemåla (Svenska Teatern): En musikal byggd på Vilhelm Mobergs utvandrarepos av Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Regi: Lars Rudolfsson.

Heikki Kulla: Hallintomenettelyn perusteet. Asiakirjojen julkisuudesta, hallintomenettelystä. Valtuutetulle hyvää tietoa.

Eugen Ruge: Vähenevän valon aikaan. Sukuromaani DDR:stä.

Hannu Lehtilä: Tarja Halonen – Paremman maailman puolesta (Tammi 2012). ”En kuvittele olevani historiallisesti tärkeä ihminen, mutta sanon, että on todella paljon paikkoja, joissa voi vaikuttaa. Mutta työ pitää tehdä itse. Pitää osata ja uskoa asiaansa. Pitää olla sielu mukana”. (Tarja Halonen)

Charles Dickens: Saiturin joulu Kansallisteatterissa. Kiva nähdä Kari Heiskanen lavalla pitkästä aikaa, vaikkakin helpohkossa roolissa.

Elokuva Robin (2012), ohjaaja Inari Niemi. Iloa ja innostumista kaikella nuoruuden tarmolla.

Sibelius-Akatemian oopperan opiskelijatyö Konsuli (Gian Carlo Menotti). Magda Sorelin roolissa uskomattoman upea Åsa Thyllman. Kyllä kannatti. ”Ooppera on traaginen ja yllättävän ajankohtainenkin kertomus mielivaltaisen byrokratian vaikutuksista oikeuksiensa puolesta kamppaileviin kansalaisiin. Tapahtumien keskiössä on konsulaatti. Päähenkilö Magda Sorel yrittää epätoivoisesti päästä konsulin puheille saadakseen viisumin perheelleen, koska hänen miehensä henkeä uhataan poliittisista syistä. Konsulaatti on täynnä muitakin väsyneitä jonottajia, joilla on oma tarinansa kerrottavanaan.”

Gunnar Örn: Nationalekonomi för nyfikna. Kansantajuisesti kansantaloudesta ”Kan ett land gå i konkurs?; Varför är vatten billigare än diamanter, Hur blir man en fattig miljardär?”

Palme (2012) , ohjaaja Kristina Lindström. Elokuva Olof Palmesta. Suosittelen. Ihmisestä, jolla oli palava katse ja joka oli loistava puhuja.

Senja Larsen & Nadja Andersson: Senja opettaa sinulle ruotsia. Riemuruotsia hauskalla tavalla. Kaikille kielistä kiinnostuneille.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista