Espookin rakentaa ja säästää palveluista

03.03. 2014

Kirjoitin syksyllä blogiini, että ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella, vaan että Espookin säästää kouluista ja muista kuntalaisten palveluista. Silloin syksyllä keskustelu Vantaan opetustoimen säästöistä oli kuumimmillaan ja jotkut näkivät Espoon vähintäänkin paratiisina.

Lue syksyinen blogini ”Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella”

Helsingin Sanomat uutisoi helmikuun lopussa, että Espoon kaupungin on leikattava menojaan tänä vuonna 25 miljoonaa euroa. Valtuusto on aiemmin sopinut, että menoja leikataan 10 miljoonaa ja sen lisäksi pitäisi nyt vielä löytää 15 miljoonan säästöt. Helsingin Sanomien mukaan (28.2.2014) tämä tarkoittaa esimerkiksi vanhustenpalveluissa 1,6 miljoonan euron säästöä, opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa reilun 6 miljoonan   ja terveyspalveluissa 1,5 miljoonan.

Espoon on leikattava menojaan (HS 28.2.2014)

Vantaan alustavat tilinpäätöstiedot vuodesta 2013 kertovat, että talous-ja velkaohjelman toteuttaminen on onnistunut. Kaupungin toimintamenojen kasvu on saatu pidettyä sovitussa alle 2 %:ssa, kun se muissa yli 100 000 asukkaan kaupungeissa on ollut keskimäärin 4,4 %. Kaupungin omat investoinnit ilman Kehä III:sta ja kehärataa ovat pysyneet sovitusti alle 100 miljoonassa.Tällä hetkellä näyttäisi myös siltä, että kuluvalla valtuustokaudella on mahdollista katkaista velkaantumiskehitys.

Mikäli tilanne jatkuu tällaisena, alkaa Vantaa olla voiton puolella: suurinvestoinnit kehärataan ja kehä III:een alkavat toivottavasti tuottaa myös tuloja. Espoo rahoittaa vielä pitkään länsimetron rakentamista ja joutuu joko säästämään palveluista tai ottamaan lisää velkaa.

Nämä Helsingin Sanomien linkit lisätty 12.3.2014:

Säästöt tarkoittaisivat Espoossa uusia maksuja

Espoolaisten palvelut aiotaan keskittää suuriin kaupunkikeskuksiin

Metropolikaupunkien talous myllerryksessä

Espoon leikkauslista valmistui (lisätty 13.3.2014)

 

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista