Eduskuntaan

29.06. 2014

 

Olen rehellinen, suorapuheinen ja arkielämässä rohkeaksi kouliintunut hyvinvointivaltion puolustaja. Lähdin mukaan politiikkaan kuntavaaleissa 2012 ja minut valittiin Vantaan kaupunginvaltuutetuksi. Sopivan pitkä elämä tuo kokemusta ja osaamista. Omien lasteni kautta ymmärrän lapsiperheiden huolia ja vanhempani ikääntymisen myötä eläkeläisten elämää. Työikäisten elämä ja työolot ovat omaa arkipäivääni. Tässä iässä ihminen on parhaimmillaan ja viisaimmillaan. Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja totesi 11.6.2014: ”Mieluummin soisi asioiden sujuvan niin päin, että ensin hankittaisiin elämänkokemusta oikeissa töissä ja sieltä siirryttäisiin politiikkaan vanhempana ja viisaampana”.

Sen mitä teen, teen kunnolla ja loppuun asti. Mielestäni kukaan ei ehdi hosua mukana kaikessa, vaan pitää ymmärtää valita asiat, joihin keskittyy. Oikeudenmukaisuus, kohtuus, tasa-arvo ja avoimuus ovat minulle ehdottoman tärkeitä arvoja.

Kannatan pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Haluan puolustaa korkealaatuista koulutusta kaikilla asteilla. Koulutus luo tasa-arvoa, osaamista ja työtä ja kantaa elämässä eteenpäin. Pelkkä tutkintojen määrä ei riitä, tutkinnoissa on oltava myös sisältöä ja laatua. Opiskelijan on saatava lähiopetusta, kaikki ei voi olla virtuaalista. Suomalaiseen korkeakoulujärjestelmään eivät kuulu lukukausimaksut suomalaisille tai EU- ja ETA-alueen opiskelijoille. Tunnen perusopetuksen omien lasteni myötä. Ammatillisella 2. asteella ja ammattikorkeakoulussa olen työskennellyt lähes 20 vuotta ja opettanut sekä nuoria että aikuisia. Minulla on hyvä näkökulma suomalaiseen koulutukseen OAJ:n valtuustojäsenyyden kautta.

Työelämän on oltava reilu. Työ tuo hyvinvoinnin sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Palkalla on tultava toimeen ja työehtojen on oltava reilut. Kannatan yleissitovia työehtosopimuksia ja luottamusmiehen vahvaa asemaa. Työn verotuksen on oltava kohtuullinen. Nollasopimukset ovat hyväksikäyttöä. Yli 50-vuotiaiden syrjiminen työmarkkinoilla on saatava loppumaan. Ikääntyvien työllistämiseen on kehiteltävä samanlaisia porkkanoita kuin nuorison työllistämiseen on löydetty. Eläkeiän nostaminen ja työurien pidentäminen ovat pelkkää utopiaa, elleivät asenteet ikääntyvien työllistämiseen muutu. Yritykset eivät saa tahkota voittoja kurjistamalla työntekijöiden asemaa. Yksinyrittävän itsensä työllistäjän asemaa on parannettava.

Talouden on oltava tasapainossa, jotta meillä on mahdollisuudet ylläpitää hyvinvointia tulevaisuudessakin.

Olen:            

  • Vantaan kaupunginvaltuutettu, teknisen lautakunnan ja tarkastuslautakunnan jäsen
  • OAJ:n valtuutettu
  • työpaikan luottamusmies
  • filosofian maisteri ja kauppatieteiden kandidaatti
  • vantaalainen, töissä lehtorina Laurea-amk:ssa Lohjalla ja Uudellamaalla pian 20 vuotta
  • kolmen nuoren äiti
  • kielitaitoinen: ruotsi, saksa, englanti

vaalipäällikkö: Taina Lackman, Lohja sposti: taina.lackman[at]gmail.com

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan vaalityöhön ja/tai anna nimesi tukiryhmääni.

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista