Bensaa palaa – Tikkurila on kaukana!

24.02. 2013

Meiltä on Tikkurilaan 20 km ja saman verran takaisin. Ajoin vajaan viikon aikana pelkkiä työmatka-ajoja sekä politiikka-ajoja yli 700 km. Järkyttävän paljon!

7.2. oli valtuuston iltakoulu, jossa eri toimialojen apulaiskaupunginjohtajat esittelivät oman toimialansa. Tahti oli hurja: ties kuinka monta diaa noin 30 minuutissa/johtaja. Muutamalle kysymyksellekin oli puheenvuorojen lopussa aikaa. Esitin ensimmäisen julkisen kysymykseni valtuustosalissa sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajalle Elina Lehto-Häggrothille. Pääkaupunkiseudulla on vähennetty ammatillisen toisen asteen koulutuspaikkoja. Pääkaupunkiseudun sivistystoimen johtajat jättivät opetusministerille kannanoton aloituspaikoista. Kan­nan­oton mu­kaan vuo­den alus­ta voi­maan tul­leet nuor­ten kou­lu­tus- ja yh­teis­kun­ta­ta­kuut edel­lyt­tä­vät Hel­sin­gis­sä 1 500 kou­lu­tus­pai­kan li­sää­mis­tä, Es­poos­sa 405:n ja Van­taal­la 200:n.

http://www.hs.fi/paivanlehti/#kaupunki/P%C3%A4%C3%A4kaupunkiseutu+kaipaa+lis%C3%A4paikkoja+ammattikouluihin/a1358831369011

Kysyin Lehto-Häggrothilta, kuinka hyvin vantaalaisille nuorille tällä hetkellä riittää aloituspaikkoja. Sain hieman epämääräisen vastauksen.

Helsingin hallinto-oikeus määräsi Sipoon uusimaan lokakuun kuntavaalit, koska ääntenlaskentaan oli osallistunut jäävejä henkilöitä. http://www.hs.fi/kaupunki/Oikeuden+Sipoo-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s+saattaa+vaikuttaa+kaikkiin+tuleviin+vaaleihin+/a1360910440023

Istuin Hämevaaran vaalilautakunnassa vaalisunnuntaina koko päivän, mutta jääväsin itseni ääntenlaskennasta. En ollut milloinkaan ennen tätä edes kuvitellut, että vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö voisi joutua tilanteeseen, jossa voisi käsitellä omia ääniään, mutta sellainen käytäntö on ollut aina. Kaupungin järjestämässä koulutuksessa kysyin asiasta, ja sain vastauksen, että näin on aina tehty eikä koskaan ole ollut mitään ongelmaa. Mutta jos moitimme muiden maiden vaaleja vilpillisiksi, emme taida nähdä malkaa omassa silmässämme. Uskomme ja luotamme, että kaikki toimivat rehellisesti ja itseään ja toisiaan valvoen. Varmasti asia onkin niin, mutta ei saisi olla olemassa pienintäkään epäilystä mahdollisuudesta vilppiin. Toivon todellakin, että seuraavissa vaaleissa asia on ajoissa mietitty kuntoon.

 

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista