”Auvisen lista” – säilyykö objektiivisuus?

06.03. 2021

Vantaan Sanomissa on juttu valtuutettu Timo Auvisen antamasta vaalirahoituksesta ehdokkaille (VS 6.3.2021). Auvinen kertoo ”haluavansa auttaa yhteistyökykyisiä ihmisiä, jotka vievät vantaalaisten asioita eteenpäin”.

Jotta tätä Auvisen vaalirahoitusta voi saada, pitää ehdottomasti sitoutua vastustamaan Vantaan ratikka -hanketta. Jutussa Auvinen kertoo, kenelle hän on vaalirahoitusta päättänyt antaa.

Ratikan yksityiskohtainen suunnittelu on käynnissä. Vasta suunnittelun jälkeen tiedämme, kuinka paljon rakentaminen maksaa ja mitkä ovat ratikan tuomat taloudelliset hyödyt. Ratikan rakentamisen vastustaminen tässä vaiheessa ei perustu tosiasioihin vaan ennakkoluuloihin ja mutu-tuntumaan.

Kysyn vakavasti, voiko sellaisen ehdokkaan päätöksentekokykyyn ja objektiivisuuteen luottaa, jonka kanta näin suureen investointipäätökseen ostetaan Auvisen antamalla vaalirahoituksella?

Vantaan Sanomat 10.3.2021

Auvinen vastasi minulle tukilistastaan (VS 13.3.)

VS 13.3.2021

Vastasin Auviselle Vantaan Sanomissa 20.3.2021:

Kritiikkini ”Auvisen tukilistaa” kohtaan (VS 10.3.) kohdistuu Auvisen toimintatapaan, joka on erikoinen, jopa kyseenalainen. Vielä kummallisemmaksi se muuttui Auvisen vastauksessa (VS 13.3.), jossa hän sanoo, ”etteivät listalle valitut ole itse tienneet valinnastaan”. Kuka tahansako voi joutua/päästä Auvisen listalle tietämättään, jopa tahtomattaan?

Arvostan, että ehdokkaille annetaan vaalitukea, mutta on kummallista, jos antaja sitoo tukensa ehdokkaan mielipiteeseen jostakin tietystä asiasta. Silloin on nimittäin suuri vaara, että syntyy epäilys, kumpi oli ensin, tuki vai mielipide? Tämä oli myös syy mielipidekirjoitukseeni. Olen pahoillani, jos aiheutin mielipahaa tuen saajille, jotka näyttävät joutuneen mukaan olematta itse lainkaan aktiivisia asiassa. Kritiikkini kohdistuu tuen antajan toimintatapaan, joka ei edistä päätöksenteon avoimuutta. 

VS 20.3.2021

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista