Äänestä ehdokasta, joka ymmärtää terveen yritystoiminnan merkityksen Suomelle

03.04. 2019

Helsingin Sanomissa oli 3.4. suuri maksettu mainos, jossa kysyttiin ”Kenelle lankeaa se isoin lasku?”

Mainostekstissä kerrotaan:

”Suomalaisen yhteiskunnan ydin on hyvinvointi. Se syntyy kasvusta ja kasvun takana on yritteliäisyys. Siis rohkeus, visionäärisyys ja tahto ottaa riskejä. Suomessa on kannustettu viime vuosina yrittäjiä ottamaan riskejä, investoimaan ja työllistämään. On ymmärretty, että kestävä kasvu syntyy vain yrittäjien kasvun kautta. Nyt kuuluu kuitenkin ääniä uusista veroista ja ”veroinnovaatioista”, jotka ovat omiaan murentamaan yrittäjien uskon tulevaisuuteen. Ja jos se murenee, rapautuu myös työllisyys ja hyvinvointi.Tämä on viesti tulevalle pääministerille. Älä tee lyhytnäköisiä päätöksiä, jotka ajavat elinkelpoiset yritykset ahdinkoon ja ulos maasta. Ja tämä on viesti äänestäjille. Äänestä ehdokasta, joka ymmärtää terveen yritystoiminnan merkityksen Suomelle.”

Mainoksen maksajiksi on ilmoitettu: Lingoline Online Translation Agency, Yepzon Oy, Privanet Group Oyj, Ilves Solutions Oy, Muotoiluhuone Saara Utti Oy, Evon Luonto Oy, Addvalue Advisors Oy, Anjalankosken Terästyö Oy, H. Soini-Yhtiöt Oy, Neona Oy, Oy Mercus Software Ltd, Iso-Kallan Panimo Oy, Miodex Oy, Perintäritari Oy, Osto ja myynti J. Koivumäki.

SDP:n mustamaalaus on niin läpinäkyvää, että päätin tutkia, mistä yrityksistä on kyse. Tutkin muutaman:

Lingosaur Online Translation Agency = Contatum Oy (Y-tunnus 212437-5)

Tuorein taloustieto: 2017 liikevaihto 315 000 € – tilikauden tulos 17 000 € (ei yhtään työntekijää)

Yritys edustaa alustataloutta. Se on tuonut Suomeen mallin, jossa se tarjoaa alustan, jossa asiakas ja freelancerkääntäjä eli pienyrittäjä keskenään sopivat työstä saatavan tuntipalkan. Vastaava malli on maailmalla johtanut siihen, että pienyrittäjän tuntipalkka on pudonnut yhteen euroon.

YLEn juttu kääntäjien palkoista

KYSYMYKSENI: ONKO ALUSTATALOUSMALLI REILU PIENYRITTÄJÄN KANNALTA?

Privanet Group Oyj:

Privanet Group Oy:tä Kauppalehti kuvaa 1.2.2017: ”Kauppaa härskisti sontaa” (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/privanetin-toimintamallit-kauppaa-harskisti-sontaa/2601d18b-59ec-34cb-b8b8-07192425ca87)

Sijoittaja Aki Pyysing arvioi Sijoitustiedon blogissa, että Privanet kauppaa osakkeita ”satujen ja tarinoiden” perusteella. Hänen mukaansa Privanet laskee liikkeelle itsensä ja lähipiirinsä omistamia arvopapereita, joille on rakennettu ”sopiva myyntitarina riittävän houkuttelevissa kansissa”. ”Privanetin tulos pysyy nykyisellä tasolla, jos löytyy riittävästi tappiollisia yrityksiä, joita myydä ahneille, mutta laiskoille sijoittajille”, sanoo Pyysing.

Lähde: https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kuinka-paljon-sijoitusbuumissa-voi-finanssivalvonnan-alla-myyda-vaihtoehtoisia

Tuorein tulostieto: Vuoden 2018 liikevaihto 8,29 miljoonaa, liiketulos -3,37 miljoonaa (laskua 170,22 % edellisvuodesta).

KUINKA TERVETTÄ LIIKETOIMINTAA PRIVANET HARJOITTAA?

 

SDP arvostaa yrittäjää ja yrityksiä. SDP on puolue, joka ymmärtää terveen yritystoiminnan merkityksen Suomelle. SDP:n lähtökohtana on, että sekä yritys että yrittäjä hoitavat omat velvoitteensa ja toimivat rehellisesti.

Sitä paitsi SDP:llä on hyvä vero-ohjelma, johon kannattaa tutustua.

SDP:n vero-ohjelma

 

 

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista