Länsivantaalaisin silmin

19.09. 2012

Vantaan vanhatkin asuinalueet tarvitsevat rakentamista ja palveluita

Vantaa seisoo tulevaisuudessa voittajien joukossa, hehkuttivat Kauppakamarin finanssilounaalla 11.9.2012 kaupunginjohtaja Kari Nenonen, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto ja Nordean varatoimitusjohtaja Sara Mella. He kaikki korostivat Aviapolis-alueen tärkeyttä uusien työpaikkojen luomisessa. (www.vantaansanomat.fi  11.9.2012.)

Hyvä. Aina kun investoidaan, täytyykin luottaa siihen, että investoinnit ovat kannattavia tulevaisuudessa.  Kaupunki on investoinut Kehä III:een, Marja-Vantaaseen, Kehärataan ja Aviapoliksen alueeseen huimia summia.  Minäkin uskon ja etenkin toivon, että Vantaalle niiden myötä saadaan uusia yrityksiä ja asukkaita ja lisää verotuloja.

Edessä on kuntalaisille monta laihaa vuotta. Pelkään pahoin, että taloustilanne kurjistaa jo olemassa olevia vanhoja alueita. Me, jotka jo maksamme veromme Vantaalle, koemme aina välillä tulevamme, jos ei huijatuiksi, niin ainakin narratuiksi.  Mekin tarvitsemme toimivia peruspalveluita. Vanhojen alueiden rakennuksia, putkistoja, teitä ja puistoja olisi kunnostettava ja kouluja ja päiväkoteja rakennettava.  Kaupunginjohtaja on maininnut, että  ”kunnallisveropohjaa vahvistetaan vetovoimaisten asuinympäristöjen ja riittävän palvelutason avulla”. On vaarana, että vain uusista alueista tehdään vetovoimaisia. Länsivantaalaisena luen kauhulla talouden tasapainottamis- ja velkaohjelmaa kohdasta Uudisrakentaminen, jossa lukee, että ”Investointitasoa on mahdollista pudottaa luopumalla tai siirtämällä kaikki Länsi-Vantaan isommat hankkeet tarkastelujakson 2013 – 2022 ulkopuolelle (s. 45)”. Niistä vähäisistäkin lähipalveluista, joita meillä enää on, kuten Pähkinärinteen kirjastosta, jouduimme taas kerran taistelemaan kynsin hampain.

Vaalit ovat tulossa. Kun rahaa on vähän, sitä tärkeämpää on, että se jaetaan oikeudenmukaisesti. ”Vanhatkin” asukkaat tuovat verotuloja.

Ulla Kaukola

Hämevaara

Vantaan Sanomissa 19.9.2012

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista